Dĺžka:
20 minút
Rok:
2013
Réžia:
Alan Taylor
Napísal:
Christopher Markus , Don Payne , Stephen McFeely , Larry Lieber , Stan Lee
Hrajú:
Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Christopher Eccleston, Stellan Skarsgard
Obsah:
V dávnej minulosti mocný Bor, otec Odina, porazil sily temného elfa Malekitha, ktorý chcel zničiť celý vesmír pomocou mocnej zbrane Aether. Malekitha porazili, jeho zbraň starostlivo ukryli a zdalo sa, že temné spomienky zostanú minulosťou. Zloduch Malekith však nezomrel. Skryl sa spolu so svojimi najvernejšími a čakal na vhodný čas, kedy bude môcť diabolskú zbraň znova použiť. Túto výnimočnú príležitosť mu ponúka blížiaca sa konvergencia deviatich svetov, ktorá prebúdza silu Aetheru. Všetky svety tak čelia hrozbe totálnej skazy, a jedine Odinov syn a asgardský boh hromu Thor ju môže odvrátiť. Jeho kladivo je však prislabé v boji proti mocným silám zla. Vo chvíli najväčšej núdze preto musí požiadať o pomoc svojho nevlastného brata Lokiho, ktorý je povestný ľstivosťou, zradnosťou a túžbou po moci. Aby Thor zachránil deväť svetov, ľudstvo aj ríšu Asgard pred zničením, čaká ho veľký boj, v ktorom bude musieť obetovať úplne všetko. V hre je aj život jeho milovanej Jane Fosterovej, ktorú zasiahol zničujúci Aether a vysáva z nej život.

Pred zrodom svetla bola temnota a z tej povstali temní elfovia. Najkrutejší z nich, Malekith, túžil premeniť vesmír na večnú noc. Mal na to potrebnú zbraň, Aether. Armády deviatich svetov sa mu postavili na odpor. Malekith bol porazený a Aether ukrytý na tajnom mieste.
Božský Thor, syn mocného Odin a agsardský boh hromu, napravuje škody, ktoré napáchal jeho adoptívny a vládychtivý brat Loki v deviatich svetoch vesmíru. Po splnení úlohy sa vráti do ríše Asgard a sníva o Jane.
V Londýne astrofyzičke Jane Fosterovej prekazí rande stážistka Darcy. Meracie prístroje profesora Erika Selviga zachytávajú nevysvetliteľné hodnoty. Rozrušeného a nahého profesora s fázomerom zadrží polícia v Stonehedge. Medzitým vedkyne Jane a Darcy v opustenej továrni zistia, že hmotné predmety sa zrazu strácajú a nevysvetliteľne miznú. Do tela Jane sa začína vstrebávať Aether. Zloduch Malekith sa prebúdza. Thor unesie Jane do Asgardu. Vie, že jej hrozí smrť, pretože Aether jej vysáva silu.
Keď Malekith zaútočí na Asgard, aby nastolil temnotu, Thor sa aj napriek riziku musí spojiť so svojim nevlastným bratom Lokim. Zlo môžu poraziť len spoločnými silami. Ako je však známe, Loki je ľstivý, zradný a nespoľahlivý lotor. Aby Thor zachránil deväť svetov a uzdravil umierajúcu Jane, napokon bude musieť obetovať všetko, čo má.

Americký akčný dobrodružný fantazijný film (2013).