Dĺžka:
92 minút
Krajina:
USA
Rok:
2004
Réžia:
David Koepp
Napísal:
Stephen King , David Koepp
Hrajú:
Johnny Depp, John Turturro, Maria Bello, Timothy Hutton, Charles Dutton
Obsah:
Hoci vie, že by mal sedieť za počítačom a písať ďalšiu knihu alebo aspoň na chvíľu vyliezť zo svojej starej chaty a prejsť sa so svojím psom okolo jazera, úspešný spisovateľ Mort Rainey vyspáva až šestnásť hodín denne na svojom obľúbenom gauči.
Nachádza sa uprostred bolestného rozvodu s manželkou Amy a všetky okolnosti, ktoré rozchod sprevádzajú, sa stávajú čím ďalej tým väčšmi nepríjemnejšími. Celá záležitosť vysáva jeho energiu aj kreatívny potenciál a Mort je nútený čeliť mimoriadne ťažkému tvorivému bloku, ktorý mu bráni dať dohromady hoci len tú najjednoduchšiu vetu.

Keď sa už zdá, že sa nemôže stať nič horšieho, objaví sa na prahu jeho chaty psychotický cudzinec John Shooter, obviní Raineyho z toho, že ukradol jeho príbeh, a požaduje od neho náhradu. Mort najprv Shooterove vyhrážky neberie vážne, až kým nenájde svojho psíka pripichnutého o stôl. Zákerné Shooterove ťahy sa ďalej stupňujú a všetko smeruje k nevyhnutnej konfrontácii.

Napriek všetkým Raineyho pokusov o uzmierenie sa Shooter stáva čoraz neodbytnejším a agresívnejším. Svojím vyšinutým zmyslom pre spravodlivosť ospravedlňuje všetko - vrátane prípadnej chladnokrvnej vraždy.
Rainey, ktorý je zatiahnutý do divokej hry na mačku a myš, pomaly zisťuje, že v ňom drieme oveľa viac prefíkanosti a odhodlania, než si kedy myslel. Nakoniec si uvedomí, že nezdolný Shooter ho možno pozná lepšie ako on sám...
Dĺžka videa: 02 min. 05 sek.