Dĺžka:
125 minút
Krajina:
USA
Rok:
1990
Réžia:
Dennis Hopper
Napísal:
Nona Tyson , Charles Williams
Hrajú:
Don Johnson, Virginia Madsen, Jennifer Connelly, Charles Martin Smith, William Sadler
Obsah:
Harry Madox je samotársky muž, cynický podvodník, ktorý sa pohybuje na hranici zákona a má za sebou pestrú minulosť. Ide od mesta k mestu, hľadá dôverčivé obete, ktoré by mohol ošklbať a väčšinou sa mu podarí zmiznúť skôr, ako všetko praskne.
Jedného dňa dorazí do pieskom púšte zaprášeného a slnkom rozpáleného mestečka Taylor v Texase. Nájde si prácu v obchode s ojazdenými autami, ktorého majiteľom je postarší George Harshaw. Madox sa totiž rozhodol vylúpiť miestnu banku, vedenú excentrickým Julianom Wardom.
Do jeho plánov však neočakávane zasiahnu dve celkom odlišné ženy. Z jednej strany je to vyzývaná sexi blondína Dolly, manželka jeho zamestnávateľa, ktorá si je vedomá, že dokáže mužom zamotať hlavu. Je zvyknutá, že vždy dosiahne to, čo chce. A keď si zmyslí, že získa Madoxa, rozohrá známu hru nápadne nenápadných signálov a rýchlo dosiahne svoje.





A z druhej strany je tu Harshawova sekretárka Gloria Harperová, nevinne vyzerajúca kráska so smutným pohľadom, ktorá skrýva pred svetom temné tajomstvo. Ani jej čaru Madox nedokáže odolať a napriek tomu, že sa citom bráni, zaľúbi sa do nej.
Harry sa rozhodne lúpež spáchať a na odlákanie pozornosti založí neďaleko požiar. Plán sa podarí, Harry ukradne peniaze a zakope si ich. Polícia ho zatkne a obviní z lúpeže, pretože sú svedkovia a aj okolnosti o jeho vine. Dolly mu však poskytne alibi a je jasné, že od tejto chvíle je v jej moci.
Čoskoro na infarkt zomrie jej manžel, ale Harrymu je jasné, že to zariadila Dolly, ktorá vedela, že je chorý a akékoľvek vzrušenie mu spôsobí posledný infarkt. Dolly sa s tým ani netají a Harrymu zverí firmu. Keďže Harry naďalej miluje Gloriu, chce sa Dolly zbaviť. Pokúsi sa ju dokonca zabiť...
Dĺžka videa: 01 min. 36 sek.