Dĺžka:
95 minút
Žáner:
dráma, romantika, vojnový
Rok:
1996
Réžia:
Armand Mastroianni
Napísal:
Carmen Culver , Danielle Steel , Nancy Sackett
Hrajú:
Nastassja Kinská, Michael York, Rupert Penry-Jones, Carsten Norgaard, Tim DeKay
Obsah:
Roku 1934 dostala mladá Ariana von Gotthardová od svojej matky zlatý prsteň. Jej budúcnosť sa zdala rovnaká jasná a zlatá ako nádherný šperk. Zdanie však rozbila nadchádzajúca vojna, ktorá tvrdo zasiahla aj do osudov berlínskej smotánky. K jej popredným predstaviteľom totiž Ariana i jej rodina patrili.
Ariana bezmocne sleduje, ako sa jej milovaná rodina rúca pod hrozbou vojny. Otec Walmar, viceprezident banky, vedomý si nebezpečnej politickej situácie, sa rozhodne Ariane pomôcť na úteku k bratovi Gerhardovi do neutrálneho a bezpečného Švajčiarska. Pri návrate po dcéru ho však zastrelia na hraniciach.

Arianu vypočúva gestapo, ale pomôže jej bývalý ctiteľ, kapitán Manfred Von Tripp. Keď gestapo obsadí dom Gotthardovcov, pomôže jej Manfred odniesť z neho tajnú schránku aj s prsteňom po matke. Čoskoro sa do seba zaľúbia a vezmú. Pri oslobodzovaní Berlína však príde Manfred o život.
Gerhard sa vo Švajčiarsku zoznámi s Francúzkou Giselle a jej otcom. Giselle sa do mladíka zaľúbi a po vojne odídu do Švajčiarska. Tam mieri aj zúfalá tehotná Ariana, ktorá však v ceste pokračuje ďalej, až do Ameriky, pod cudzím menom Anna, spolu so židovskými utečencami.