Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kuriózne pozadie nakrúcania novej bondovky: Chaos, úplatky... a táto kráska!

Nová bond girl Zobraziť galériu (5)
Nová bond girl (Zdroj: SITA)

Produkcia pripravujúca nový, už 24. film o agentovi 007 Jamesovi Bondovi navnadila fanúšikov po celom svete zverejnením oficiálneho traileru, ktorý od piatku len na serveri YouTube nazbieral viac ako štyri milióny zhliadnutí. Kombinácia Jamesa Bonda s mexickou zločinnosťou a chaosom už samy o sebe sľubujú zaujímavý kokteil plný traskavých situácií.

Z pozadia natáčania, ktoré v Mexiku začalo 19. marca, sa vynárajú príbehy, ktoré by samy o sebe stačili na špionážnyfilm, napísal spravodajský server GlobalPost.


Záporák v novom Jamesovi Bondovi bude TOP: Craiga čaká ťažký kaliber!


Zábery z natáčania novej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

SCENÁR FILMU SPECTRE UKRADLI HACKERI

V decembri minulého roka, kedy bol ešte James Bond od Mexika na hony ďaleko, sa filmové štúdio Sony Pictures stalo obeťou toho, čo jeho šéfovia označili za "najväčší počítačový útok v amerických dejinách" (čo sa však dá veľmi ťažko overiť). Americkérozviedky ukázali obviňujúcim prstom na Severnú Kóreu, ktorá podľa nich hackerským útokom reagovala na komédiu The Interview z dielne štúdia Sony o pláne zavraždiť severokórejského vodcu Kim Čong-una. Hackeri z počítačov štúdia Sony získali celú škálu zahanbujúcich e-mailov a tiež scenár filmu Spectre, ktorý zverejnili spoločne s kontroverznými podrobnosťamitýkajúcimi sa natáčaniav Mexiku.

MEXICKÁ VLÁDA PODPLATILA BONDA?

Tretieho marca priniesla internetová stránka Tax Analysis informáciu založenú na uniknutých e-mailoch štúdia Sony, podľa ktorej mexickí činitelia poskytli filmárom 14 až 20 miliónov dolárov daňových úľav na natáčanie bondovky. Výmenou údajne požadovali zásadné úpravy scenára, ktoré by pomohli vylepšiť obraz Mexika. Medzi tieto úpravy mala patriť zmena národnosti zabijaka tak, aby nešlo o Mexičana, zábery modernej panorámy hlavného mesta Mexika namiesto miestnych chudobných štvrtí a výmeny scény súboje v klietke za tradičný dušičkový sprievod. Daňové úľavy pre filmy sú bežné, avšak požadovať za ne zásadné úpravy vrátane zmeny národnosti - to je ďaleko za hranicou obvyklých krokov, napísal Tax Analysis. Vzápätí potom v mexických novinách vyšli správy s titulkami: Mexiko podplatilo Jamesa Bonda.

Zábery z natáčania novej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

MEXICKÁ BOND GIRL

Len niekoľko dní pred začiatkom nakrúcania oznámilo štúdio Sony, že úlohu "Bond girl" Estrellyzískala mexická modelka a herečka Stephanie Sigmanová. Tiež to podľa tvrdenia Tax Analysis založeného na ukradnutých e-mailoch požadovali mexickí činitelia; podľa produkcie sa ale o obsadenie Mexicanky do tejto role uvažovalo od počiatku.


Poriadne sexi Bond girls: Toto sú naj ženy, ktoré opantali agenta 007


Zábery z natáčania novej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

BOND HRDINOM AJ V SKUTOČNOM SVETE?

Kým tím v sobotu pokračoval v nakrúcaní, zhromaždili sa neďaleko aktivisti s transparentom, na ktorom Jamesa Bonda žiadali, aby našiel 43 mexických študentov, ktorýchpred pol rokom uniesli skorumpovaní policajti a nájomnízabijaci miestneho drogového kartelu. "Pomôž, 007! Prosíme o tvoju pomoc pri hľadaní 43 študentov z Ayotzinapy. Zatvor do väzenia gang skorumpovaných úradníkov!" stálo na transparente. Úrad mexického vrchného prokurátora už pred časom uviedol, že kartel telá mŕtvych študentov spálil na skládke a to, čo zostalo, hodil do rieky. Rodiny zmiznutých to ale odmietajú prijať a žiadajú, aby pátranie pokračovalo.

Zábery z natáčania novej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)


Herec Sean Bean: Búrlivák, ktorý si musel zvyknúť na umieranie


FILMOVÝŠTÁBSPÔSOBILCHAOSVMEXICKEJSTAREJŠTVRTI

Minulý týždeň nakrúcal štáb scénu výbuchu a hromady sutín v historickej časti hlavného mesta Mexika. Scéna okrem iného zahŕňala aj skutočný obrnený voz mexickej polície ženúci sa plnou rýchlosťou ulicami. Prizerajúcich sasíce akčná scéna nadchla, ale našli sa aj špekulanti, ktorým prekážalo zablokovanie dopravy v už tak dosť upchatých uliciach, hluk a pokles obratu v obchodoch v historickej štvrti, ktorý údajne dosiahol 20 až 40 percent. "Nemám nič proti tomu, aby tu natáčali, ale za straty by sme mali dostať kompenzácie," vyhlásil majiteľ jedného z pouličných stánkov.

Viac o téme: James BondSpectre007Mexiko
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu