Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Zmena režiséra a vianočná nálada: Bude mať nový Kameňák šancu na úspech?

Kameňák
Kameňák (Zdroj: telkac.sk)

Český režisér a kameraman F. A. Brabec dokončil nakrúcanie filmu Vánoční Kameňák. Tvorcovia snímky v súčasnosti pracujú na strihu. Predbežnú slovenskú premiéru komédie naplánovali na 3. decembra. Bližšie informácie o nakrúcaní filmu, ktorý je akýmsi špeciálnym pokračovaním série Kameňák, držali v tajnosti. "Áno, je to tak, nakrútil som Kameňák. Ale nie je to Kameňák 5, ale Vánoční Kameňák," potvrdil spomínaný režisér a kameraman snímky v jednej osobe a dodal, že novinka je "výrazným posunom" v rámci série.

Diváci a diváčky sa môžu tešiť na vianočnú atmosféru, keďže dej sa bude odohrávať v čase adventu. "Predstavte si Lásku nebeskú v českom Kameňákove," zhrnul Brabec. Film prinesie aj niekoľko ďalších noviniek. Na radnicu príde nový tajomník, ktorého stvárni Jan Antonín Duchoslav, známy napríklad ako Viky Cabadaj z komédií Sněženky a machři (1982) a Sněženky a machři po 25 letech (2008). Herecké obsadenie doplnia Václav Vydra či Dana Morávková. Chýbať bude Jana Paulová.


Prekvapenie na premiére: Českú komédiu ocenil aj hollywoodsky herec


O prvé tri filmy zo série z rokov 2003, 2004 a 2005 sa postaral režisér Zdeněk Troška. Štvrtý nakrútil v roku 2013 Ján Novák. "Veľmi som si prial nakrútiť komédiu. Po niekoľkoročnej pauze som sa naozaj veľmi tešil do práce. A taktiež ma nakrúcanie neskutočne bavilo. Sami sme zvedaví, ako upravený typ tradičnej komédie zaberie," vyjadril sa Brabec, ktorý sa ako režisér či kameraman podieľal na tituloch Obecná škola (1991), Jízda (1994), Kytice (2000), Bolero (2004), Bathory (2008) alebo V perine (2011).

Viac o téme: Vánoční KameňákBrabecKameňák
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu