Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Samostatný film zo sveta Star Wars sa nekoná: Režisér ukončil spoluprácu

Hviezdne vojny 7
Hviezdne vojny 7 (Zdroj: internet)

Americký režisér Josh Trank napokon nenakrúti samostatný film zo sveta Star Wars, ktorý by sa mal dostať do kín v roku 2018.

„Rok po tom, ako som dostal neuveriteľnú možnosť spolupracovať na prípravách s úžasnými a talentovanými ľuďmi zo spoločnosti Lucasfilm, som sa rozhodol, že sa vydám na inú cestu. Tomuto projektu som venoval obrovské množstvo myšlienok a hlboko v srdci viem, že sa chcem sústrediť na nejaké originálne kreatívne príležitosti. To znamená, že svet Star Wars patrí medzi moje najväčšie vplyvy a nemôžem byť nadšenejší, že som mohol byť spolu s miliónmi fanúšikov svedkom jeho budúcnosti,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení 31-ročný režisér.

Josh Trank režírovalfilmyKronika (2012) či Fantastická štvorka (2015), ktorý uvedú do slovenských kín 6. augusta. Rodák z Los Angeles by sa mal postarať aj o pokračovanie druhej menovanej snímky.


Mohlo by vás zaujímať:Milovníci filmov rozhodli: Toto sú naj sci-fi snímky histórie


V súčasnosti pripravujú aj ďalší samostatnýfilmzo sveta Hviezdnych vojen, ktorý má názov Rogue One a nakrúti ho Gareth Edwards. Herecké obsadenie tvoria Felicity Jones alebo Ben Mendelsohn. Premiéru naplánovali na 16. decembra 2016.

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na siedmyfilmzo ságy Star Wars s podtitulom The Force Awakens, ktorý pripravuje J.J. Abrams. Tentofilm, v ktorom sa predstavia napríklad Harrison Ford, Mark Hamill, Oscar Isaac či Lupita Nyong'o, by sa mal dostať do kín v decembri. Tvorcovia už pracujú aj na ôsmomfilme, ktorého režisérom je Rian Johnson. Snímku by mali začať premietať 26. mája 2017.

Viac o téme: Hviezdne vojnyStar Wars
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu