Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovenský herec otvorene o kolegoch: Sú skôr smutní a introverti

Stano Král Zobraziť galériu (3)
Stano Král (Zdroj: SITA)

Slovenský herec Stano Král je podľa vlastných slov skôr introvert.

„Som introvert, určite áno. Myslím, že väčšina ľudí z našej branže je skôr introvertných a takých smutnejších. Oni si to ventilujú a keď robia na javisku a hlavne v komediálnych žánroch, tak si od seba oddýchnu,“ poznamenal 54-ročný rodák z Kostolišťa v rozhovore.


Mohlo by vás zaujať:Úspešná herečka a už aj tanečníčka: Porotkyňou v talentovej šou


„Ja mám napríklad veľmi rád Louis de Funesa, jeho filmové komédie. Keď si o ňom prečítate knihu, tak žasnete, aký to bol človek. Funes nedával rozhovory, nekomunikoval s médiami, po filmovačke vždy prvý zdrhol, neobjavil sa po premiére na recepciách, nikde, zavrel sa na záhrade, kde sa celé dni aj s rodinou hrabal v zemi. Bol vášnivý pestovateľ ruží a kvetov. Jeho synovia dokonca spomínajú, že bol buď nekomunikatívny, alebo morózny,“ priblížil Stano Král.

Stano Král
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

„Takže ja myslím, že to spolu nejako nesúvisí, že je to povolanie pre mnohých často taký ventil. Tak, ako keď niekto píše knihy alebo robí s počítačmi, tak chodí behať alebo do fitka,“ dodal.


Mohlo by vás zaujať:Ďalšia svadba v slovenskom šoubiznise: Príťažlivý herec skončí v chomúte!


Stano Král vo voľnom čase veľa číta a pozerá filmy. „Keď sa venujem literatúre a filmom, tak som v siedmom nebi. A tiež veľa športujem,“ povedal. „Jedenásť rokov som chodil do fitka a teraz chodím niekoľko rokov behať. Idem vždy, keď mám voľno, nie nejaké dlhé trasy, ale náročné,“ prezradil umelec, ktorý sa pri behu podľa vlastných slov vždy vyšťaví.

Stano Král
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

„Keďže bývam blízko pri Šancovej, tak to mám kúsok na Kolibu. Prejdem dve ulice a už bežím hore do lesov. Je to tam dosť prudké, takže idem až do poslednej kvapky, mám to rád tak naplno, že nevládzem potom už nič. Niekedy to trvá 30, niekedy 40 alebo 50 minút," povedal. I keď je pre Krála tento druh pohybu veľmi náročný, chodieva si zabehať takmer každý deň. „Niekedy sa už ráno neviem dočkať. Keď mám voľno, idem aj každý deň. Nikdy som sa do toho nemusel nútiť, baví ma to,“ dodal na záver.

Viac o téme: Stano Král
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu