Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Do kín mieri nová česká komédia: Zahrala si v nej aj krásna slovenská speváčka

Život je život Zobraziť galériu (4)
Život je život (Zdroj: SITA)

Vo štvrtok 21. mája uvedú do slovenských kín českú komédiu Život je život. O réžiu sa postaral Milan Cieslar, ktorý má na konte napríklad aj snímku Láska je láska (2012), scenár napísal Martin Horský. Hudbu k filmu zložil Švajčiar Alexius Tschallener.

„Koncept filmu vznikol už počas nakrúcania snímky Láska je láska, ktorá mala dobré ohlasy. Už po prečítaní prvej verzie scenára sme videli, že je tam potenciál. Pôvodne tam bola iba realistická línia, snovú líniu sme pridali až dodatočne a tú reálnu sme museli zredukovať. Nechceli sme totiž robiť komornú komédiu z jedného bytu. Pridaním snovej línie dostalfilminú šťavu,“ prezradil na dnešnej tlačovej konferencii Cieslar.

Filmnakrúcali v Prahe, pri Máchovom jazere i v Taliansku. Niekoľko scén sa odohráva v tuneli Blanka, ktorý zatiaľ nie je sprístupnený verejnosti. Na záberoch sa objaví aj pirátska loď, ktorú mohla verejnosť vidieť v dobrodružnej sérii Piráti Karibiku. Herecké obsadenie tvoria Ondřej Vetchý, Simona Stašová, Bára Poláková, Tereza Voříšková, Sára Sandeva, Petr Vančura, Marek Taclík, Miroslav Táborský, Jaroslava Pokorná, Rostislav Novák a ďalší, pričom mnohí z nich si vyskúšali viacero úloh.

Simona Stašová
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

V snímke účinkuje aj slovenská speváčka Kristína Peláková, ktorá vyštudovala herectvo, svoje znalosti však doteraz využívala iba vo videoklipoch. „Ponuka filmárov ma prekvapila. Bola to pre mňa výzva, pretože to bola moja prvá ozajstná herecká úloha. Vofilmehrám policajtku. Keď som o ponuke povedala mojim priateľom, smiali sa a hovorili mi, že by ma tipovali skôr na princeznú. Policajti sú zväčša rázni, ale ja hrám začiatočníčku, ktorá je neskúsená. Podarilo sa mi však zžiť s policajtkou Luciou, pirátkou i bondgirl. Bola to životná skúsenosť,“ opísala interpretka.

Kristína Peláková
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Práve kasting na rolu Lucie podľa slov producenta Kamila Kožíška zabral filmárom najviac času.„Uvedomili sme si, že v Česku bondgirl nemáme. Na kastingu sa zúčastnilo viacero začínajúcich herečiek, ale nebolo to ono. Kristína povedala jednu vetu a hneď sme vedeli, že je to tá pravá. Kristína už podľa mňa nebude vnímaná inak ako bondgirl,“zhodnotil Kožíšek.


Mohlo by vás zaujímať:Zmenená slovenská speváčka Kristina: Wow, je z nej poriadna kočka!


V centre príbehu snímky Život je život je policajt a prísny otec František (Ondřej Vetchý), ktorý by po boku svojich troch dcér rád videl schopných a úspešných mužov, čo sa im však veľmi nedarí. Najstaršia dcéra sa musí aj so svojím neúspešným manželom nasťahovať späť k rodičom, prostrednej dcére sa na päty lepia iba exoti a najmladšia otehotnie ako 16-ročná. Rúcať sa začne aj pevný bod manželskej dvojice – dovolenka. Každý rok jazdí František so svojou ženou Janou (Simona Stašová) k jazeru. Poštárka Jana však začne snívať o mori, ktoré nie je Františkovi po chuti. V jej živote sa navyše objaví bohémsky spisovateľ (Miroslav Táborský) s ľahko samovražednými sklonmi. Františkovi zase do života vstúpi krásna kolegyňa so španielskymi koreňmi (Kristína Peláková).

Miroslav Táborský
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Cieslar, ktorý má na konte aj viacero vážnychfilmovdúfa, že jeho najnovší projekt si získa srdcia divákov a diváčok. „V istom ohľade je ľahšie nakrútiť drámu. Komédia je zákernejšia v tom, že ľudia by sa v istej chvíli mali začať smiať, ak sa tak nestane, človeka to zamrzí,“ poznamenal. „Som zvedavý, ako slovenské publikum prijme tentofilm. Slováci a Česi sa totiž často smejú na iných veciach,“ uzavrel Kožíšek.

Viac o téme: Život je životKristína PelákováMiroslav TáborskýSimona StašováČeská komédia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu