Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mali talent a slávu, ale aj veľké problémy: Hviezdy, ktoré svoju kariéru zničili

Macaulay Culkin Zobraziť galériu (6)
Macaulay Culkin (Zdroj: fanpop.com)

Úspech a uznanie so sebou prinášajú aj obrovský tlak a zodpovednosť, s ktorými sa nie každý dokáže vysporiadať. Umelci, športovci a osobnosti verejného života majú často všetko, čo sa dá za peniaze kúpiť, no to, čo je nevyčísliteľné, im práve často chýba. Prečítajte si, ktorým hviezdam úspešnú kariéru zničili rôzne závislosti.

Mel Gibson

Svoju kariéru začal sériou filmov Mad Max vroku 1979 aveľmi rýchlo sa stal populárnym nielen vAustrálii, odkiaľ pochádzajú jeho starí rodičia akde sa na dráhuherca vydal.Väčšiu časť kariéry bol Gibson považovaný za sympatického, úspešného abezproblémového herca. Ako správna hviezda sa dokonca aktívne venoval filantropii.

Vroku 2002 však verejne priznal, že je alkoholikom aže piť začal už keď mal 13 rokov. Vroku 2010 sa jeho kariéra nadobro začala rozpadávať, keď herca vyšetrovala polícia pre podozrenie zdomáceho násilia. Dostal súdny zákaz priblížiť sa kvtedajšej snúbenici aich spoločnej dcére. Mnoho kolegov sa začalo od Gibsona odvracať, niektorí znich ho dokonca označili za maniaka či depresívneho alkoholika. Napriek tomu, že herec sa verejne za svoje správanie ospravedlnil aurobil aj zopár krokov, ktorými sa snažil svoje problémy vyriešiť, jeho kariéra bola vtom čase vnenávratne.

Mel Gibson
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Oči anjela, povaha diabla: Toto ste o Melovi Gibsonovi nevedeli


Charlie Sheen

Charlie Sheen sa počas svojej kariéry objavil v rade filmov aseriálov, ale najznámejším sa stal pravdepodobne vďaka postave Charlieho Harpera vseriáli Dva apol chlapa. Jeho sarkastický humor, uštipačná povaha abohémsky život zneho spravili nielen hviezdu známu po celom svete, ale inajlepšie plateného seriálového herca. Správanie obľúbenej seriálovej postavy sa ale nie veľmi líšila od skutočného charakteru Charlieho Sheena.

Zlom, avôbecnie pozitívny, nastal vjeho kariére vmomente, keď alkoholické asexuálne excesy začali hercovi prerastať cez hlavu natoľko, že si snimi nevedel rady. Posledným klincom do jeho hereckej rakvy bol incident, keď sa smečom vruke vyhrážal producentovi seriáluDva apol chlapa, pričom sám seba označoval za čarodejníka. Jeho alkoholické prečiny ho stáli už nemalú sumu atiež nejeden pobyt za mrežami, no napriek tomu sa zdá, že Charlie Sheen je jednoducho nepoučiteľný.

Charlie Sheen
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Lindsay Lohan

Hoci Lindsay Lohan nebola typickou detskou hviezdou, svoju kariéru úspešne začala už ako dieťa. Mnoho ľudí si ju pamätá napríklad zfilmu Medzi nami dievčatami, kde si zahrala po boku slávnej Jamie Lee Curtis. Vtej chvíli sa zdalo, že mladučkej Lindsay nemôže nádejnú kariéru nič pokaziť. Vďaka postavám krásnych atalentovaných dievčat sa stala miláčikom mnohých divákov akeď začala spievať, mnohí boli príjemné prekvapení, aká všestranná atalentovaná je aj vreálnom živote.

Niekoľko fanúšikov ale pobúrila, keď začala produkovať trochu odvážnejšie klipy, väčšina znich však chápala, že Lindsay podstupuje premenu zdieťaťa na dospelú ženu. Tú však nakoniec akosi nezvládla ačoraz častejšie sa vbulvári objavovali nelichotivé fotky opitej anadrogovanej Lindsay vspoločnosti. Niekoľkokrát preto skončila vo väzení ahoci sa zdá, že sa herečka snaží svoje správanie napraviť, jej kariéra je dávno úspešne zničená vďaka povesti, pre ktorú sňou nikto nechce spolupracovať.

Lindsay Lohan
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Ďalší škandál Lindsay Lohan: Zachráni jej česť žaloba televízie?


Macaulay Culkin

Ak podľa tohto mena neviete, okoho ide, možno vám postačí meno Kevin McCallister. Áno, Macaulay Culkin je civilné meno malého blonďavého nespratníka zkultového filmu Sám doma apokračovania Sám doma 2: Stratený vNew Yorku. Po vyprchaní ošiaľu okolo úspešnýchsnímok za zdalo, že kariéra mladučkého herca pomaly utícha aon si bude môcť naplno užiť detstvo apovinnosti obyčajného chlapca.

Nestalo sa, atak dvanásťročný Culkin zostal vžiari reflektorov aj naďalej, čo mu, ako sa neskôr ukázalo, nenávratne ublížilo. Herec totiž prepadol drogám ačoraz častejšie ho vuliciach bolo vídať vychudnutého, sprepadnutými lícami a včiernom kabáte. Hoci sa obrovský herecký talent Culkinovi uprieť nedá, jeho povesť utrpela natoľko, že žiaden zfilmových producentov si sním spoluprácu nevie anajmä nechce predstaviť.

Macaulay Culkin
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: fanpop.com)

Cory Monteith

Cory Monteith zažil počas svojej krátkej kariéry úspech nielen pred speváckym mikrofónom, ale aj pred kamerami. Najviac si ho však fanúšikovia pamätajú vďaka postave Finna Hudsona vúspešnom americkom seriáli Glee, ktorý mu priniesol nielen slávu, ale i priateľku. Shlavnou hrdinkou Rachel Berry (Lea Michele) totiž randil nielen vseriáli, ale ivsúkromnom živote. Kanadský herec si okrem toho zahral aj vo filme Popoluška v Monte Carlo so Selenou Gomez, no vtej dobe už bojoval sosobnými démonmi.

Veľmi otvorene hovoril otom, že závislým sa stal už vo veľmi mladom veku, keď mal 12 rokov. Všestnástich odišiel zo školy akeď mal 19 rokov, rodina ho poslala na liečenie.Vroku 2013 si už všetci jeho blízki mysleli, že má svoju závislosť pod kontrolou, oto viac zostali šokovaní, keď ho 13. júla 2013 našli mŕtveho vhotelovej izbe vo Vancouveri. Osudnou sa mu stala smrtiaca kombinácia heroínu aalkoholu.

Cory Monteith
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, internet)


Mohlo by vás zaujímať:Herci z Glee si dojemne pripomenuli pamiatku Coryho Monteitha


Heath Ledger

Pokiaľ ide otragické hollywoodske príbehy, netreba zabúdať ani na austrálskeho herca Heatha Ledgera, ktorého dodnes mnohí považujú za jedného znajtalentovanejších hercov svojej generácie. Či už to bola postavala kovboja bojujúceho so svojou sexuálnou orientácou vsnímke Skrotená hora, alebo postava psychopatického Jokera vo filme Temný rytier. Svoje úlohy bral vážne anebolo to len strohé hranie, divákom jeho talent arealistické stvárnenie doslova brali dych.

Vroku 2007 vrozhovore pre The New York Times priznal, že denne spí vprieme dve hodiny ajeho mozog pracuje neustále, hoci jeho telo je na smrť vyčerpané. Kvôli tomu si nechal predpisovať aj lieky na spanie, no vďaka nim sa mu zrejme uľavilo len dočasne. Heath Ledger zomrel 22. januára 2008 ako dvadsaťosem ročný. Pitva neskôr ukázala, že sa predávkoval predpísanými liekmi, čo viedlo kzástave srdca.

Heath Ledger
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, internet)

Viac o téme: Mel GibsonCory MonteithCharlie SheenHeath LedgerLindsay LohanMacaulay Culkin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu