Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Víkendové TV Tipy: Z Johnnyho Deppa pirát, z Harrisona Forda utečenec

Johnny Depp (Jack Sparrow)
Johnny Depp (Jack Sparrow) (Zdroj: www.radiofree.com)

Oscarové tituly, výborné oddychovky i dráma z obdobia druhej svetovej vojny. To všetko na vás čaká počas troch večerov, ktoré si môžete spríjemniť aj kvalitnými filmami. My vám odporúčame týchto šesť.

Piatok, 20:30, JOJ: Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža

Dnes azda niet známejšieho piráta než je Jack Sparrow (Johnny Depp). Ten po tom, čo úspešne zlomil prekliatie Čiernej perly, čelí v pokračovaní kultových Pirátov Karibiku ďalšej veľkej výzve a to vymaniť sa spod dohody, ktorú uzavrel s mocným Davy Jonesom. Ak by sa mu to totiž nepodarilo, tak svoj posmrtný život by strávil ako Jonesov otrok. A to je niečo, s čím sa Jack Sparrow rozhodne nechce zmieriť a vydáva sa tak na cestu za záchranou svojej duše. A na nej ho budú sprevádzať i krásna Elizabeth Swann (Keira Knightleyová) i nebojácny Will Turner (Orlando Bloom).

Vedeli ste? Vieme dátum očakávaného piateho pokračovania Pirátov z Karibiku

Piatok, 22:10, Jednotka: Mlčanie jahniat

Ak by sme robili zoznam najznámejších filmových sériových vrahov, dozaista by medzi nimi bol i Hannibal Lecter. Práve on je hrdinom nezabudnuteľného thrilleru Jonathana Demmeho Mlčanie jahniat, v ktorom pomáha začínajúcej vyšetrovateľke Clarice Starlingovej s nájdením iného sériového vraha. Ono to s tou pomocou samozrejme nie je od Lectera žiadny kresťanský čin, ale premyslená stratégia ako sa dopracovať k zlepšeniu svojho stavu. Clarice si tak neuvedomuje, že Lecter sa s ňou hrá hru na mačku a myš a mačka takmer vždy aj zvíťazí.

Prečítajte si tiež: Hannibal bude svoje kulinárske umenie predvádzať aj o rok

Sobota, 21:35, Dvojka: Posledné dni Sophie Schollovej

21-ročná Sophie Schollová bola v čase nacistického Nemecka členkou ilegálnej skupiny nazývanej Biela Ruža, ktorá po celom Nemecku šírila proti-nacistické letáky dúfajúc, že tým napomôže k rozvratu vládnucej strany. V roku 1943 ju však zatknú a postavia pred súd. Film Posledné dni Sophie Schollovej bol v roku 2005, spoločne s napríklad francúzskym Raj hneď teraz nominovaný na Oscara za najlepší cudzojazyčný film a hoci nevyhral, publikum mu i tak tlieskalo.

Sobota, 20:30, Markíza: Cesta na tajomný ostrov

Dwayne „The Rock“ Johnson už veľakrát ukázal, že okrem akčných scén zvládne i komediálne polohy a úlohu dobrého rodiča. V Ceste na tajomný ostrov bude sprevádzať svojho nevlastného syna Seana, ku ktorému sa dostane tiesňové volanie z miesta, o ktorého existencii nikto nevie. Keďže však tajomný ostrov by mohol byť pre dospievajúceho chlapca poriadne nebezpečný, starostlivý otec sa vyberie spolu s ním. Na ceste sa k nim pridá i pilot helikoptéry so svojou dcérou a dobrodružstvo môže začať.

Mohlo by vás zaujať: Skvelé správy o ôsmom Rýchlo a zbesilo: Fanúšikovia, držte palce!

Nedeľa, 20:15, Dajto: Road Trip

Josh a Tiffany zažívajú to, čo sa nazýva vzťah na diaľku. Josh začne mať po čase pocit, že ho Tiffany už nemiluje a v slabej chvíli podľahne príťažlivej Beth. To by možno až tak nevadilo, nebyť toho, že záznam z ich milostnej noci sa omylom dostane do balíčka odoslaného Tiffany. A tak Josha čaká cesta naprieč Amerikou v snahe zachrániť svoj možno už nezachrániteľný vzťah. Tento trip sa však rozhodne nebude vyvíjať podľa predstáv citlivého mladíka!

Nedeľa, 22:45, Nova: Utečenec

Mal všetko. Krásnu manželku, skvelú prácu i veľa peňazí. Všetko sa to zmenilo v jeden večer, keď po príchode domov nájde manželku mŕtvu. Vraha prichytí pri čine, no ten mu utečie. Polícia neverí jeho verzii, že vrahom bol muž s protézou a chirurga Richarda Kimbla (Harrison Ford) uznajú vinným z vraždy a pošlú na elektrické kreslo. Podarí sa mu však počas transportu ujsť a stáva sa z neho utečenec. Motivovaný jedinou vecou. Nájsť skutočného vraha svojej manželky.

Viac o téme: Harrison FordAnthony HopkinsDwayne JohnsonPiráti KaribikuJohnny DeppHannibal Lecter
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu