Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bývala Hviezda Top Gearu ľutuje: Bola to vlastná hlúpa chyba!

Tím relácie Top Gear
Tím relácie Top Gear (Zdroj: BBC)

Anglický televízny moderátor Jeremy Clarkson považuje stratu miesta v populárnej motoristickej relácii Top Gear za vlastnú hlúpu chybu. Päťdesiatpäťročný rodák z Doncasteru to povedal pre BBC Radio 2. Dôvodom prepustenia známeho moderátora bol incident, pri ktorom Clarkson napadol Oisina Tymona, jedného z producentov programu.

Ako Clarkson uviedol v rozhovore, šou v ňom po odchode zanechala veľkú dieru, ktorú potrebuje zaplniť. "Bol som v BBC 27 rokov. Keď sa po 27 rokoch vynoríte, zistíte, že svet sa zmenil," uviedol. Okrem toho priznal, že reláciu vnímal ako svoje dieťa. "Zbožňoval som ju. Pracoval som aj v noci a zaujímal sa o každý detail," vyjadril sa. "A náhle vás požiadajú, aby ste to viac nerobili. Bol som veľmi smutný," doplnil. Zároveň prezradil, že po tom, čo s ním BBC neobnovila kontrakt, odmietal komunikáciu s ďalšími vysielateľmi, ktorí mali oňho a jeho tím záujem. "Bol by som blázon, keby som do niečoho skočil," povedal.


Tank ani petícia fanúšikom Top Gearu nestačili: Riaditeľovi BBC hrozia smrťou


Clarkson napadol Tymona 4. marca, pretože mu producent po nakrúcaní nezabezpečil teplé jedlo. Tymon, ktorý mal zranené ústa, sa následne sám odviezol do nemocnice, pričom si myslel, že príde o prácu. Na moderátora preto ani nepodal oficiálnu sťažnosť vedeniu BBC. To sa o incidente dozvedelo až od samotného Clarksona, ktorého 10. marca suspendovali na neurčito, pričom pozastavili aj vysielanie Top Gearu. Fanúšikovia relácie na toto rozhodnutie zareagovali spustením online petície, prostredníctvom ktorej žiadali Clarksonov návrat. Podpísalo ju viac než milión ľudí. Vedenie BBC taktiež spustilo vyšetrovanie, ktoré viedol riaditeľ BBC Scotland Ken McQuarrie. Ten výsledky odovzdal generálnemu riaditeľovi Tonymu Hallovi, ktorý 25. marca oznámil, že s Clarksonom pre porušenie interných predpisov neobnovia kontrakt. O niekoľko hodín neskôr dostal Hall e-mail, v ktorom sa mu vyhrážali smrťou. Clarkson neskôr prezradil, že dva dni pred napadnutím Tymona mu lekár oznámil, že má pravdepodobne rakovinu jazyka.

Päťdesiatpäťročný Jeremy Clarkson je televízny moderátor a spisovateľ, ktorý sa preslávil práve vďaka programu Top Gear. V ňom pôsobil najprv v rokoch 1988 až 2000 a potom od roku 2002 v novom formáte. Uvádzal tiež prvú sezónu programu Robot Wars, viacero iných motoristických relácií a v rokoch 1998 až 2000 mal vlastnú talkšou s názvom Clarkson. Je autorom štrnástich kníh.

Viac o téme: BBCTop GearJeremy Clarkson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu