Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Budúcnosť Hry o tróny je konečne jasná: Skončí to všetko už o rok?!

Hra o tróny Zobraziť galériu (3)
Hra o tróny (Zdroj: SITA)

Obľúbený seriál Hra o tróny (2011) by mohol pokračovať ešte minimálne tri roky. Vyhlásil to programový riaditeľ televízie HBO Michael Lombardo. Ako uviedol, HBO neplánuje adaptáciu knižnej série Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina ukončiť po siedmej sezóne, hoci doteraz oficiálne ohlásili len šesť.

"Nikdy sme neplánovali, že urobíme siedmu sezónu a koniec. Otázka znie, ako ďaleko môžeme po siedmej sezóne ísť," povedal.

Lombardo taktiež prezradil, že tvorcovia seriálu David Benioff a Dan Weiss uvažujú, že po dokončení pripravovanej šiestej sezóny nakrútia ešte dve. "Rád by som zmenil ich názor. Práve teraz na tom pracujeme," uviedol. Samotný George R. R. Martin pritom v marci uverejnil blog, v ktorom napísal, že je preňho prijateľných desať sezón. Okrem toho existujú špekulácie, že HBO by mohlo nakrútiť aj prequel seriálu. "Budem otvorený všetkému, čo Dan a David budú chcieť urobiť. Máme ohromný príbeh, ktorý vieme dať do prequelu. Ešte sme sa o tom nerozprávali," vyjadril sa k nápadu Lombardo.

Hra o tróny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci.

Hra o tróny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Hoci jej predlohou je spomínaná knižná séria, od piatej sezóny, ktorú HBO vysielala od apríla do júna, sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich.

Viac o téme: HBOHra o tróny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu