Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Talent majú v krvi: Herectvo nikdy neštudovali, aj tak patria medzi elitu

Jennifer Lawrence Zobraziť galériu (8)
Jennifer Lawrence (Zdroj: SITA)

Často sa tvrdí, že na to aby ste boli úspešní v Holywoode, potrebujete si prejsť kvalitným štúdiom herectva. Je to síce jedna z ciest, no mnohí vynikajúci herci si pri budovaní kariéry vystačili so svojím prirodzeným hereckým nadaním a na hodinách herectva tak nestrávili ani minútu.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Mladá herecká hviezda sa ktak úspešným postavám dostala cez účinkovanie vo viacerých menších seriáloch. Jennifer je prirodzený talent, očom svedčí aj fakt, že herectvo nikdy neštudovala. Dokonca ukončila strednú školu odva roky skôr, pretože sa rovno vrhla na budovanie kariéry. Po pár seriáloch sa pustila aj do filmov, no preslávila ju až snímka Hry oživot. Za tú si vyslúžila množstvo pochvalných kritík ačasopis Rolling Stone ju vtedy označil za najtalentovanejšiu mladú herečku Hollywoodu.


Mladá herecká krv predstavuje novú generáciu: Budú takí dobrí ako ich predchodcovia?


Jim Carrey

Jim Carrey vo filme
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Youtube)

Majster grimás Jim Carrey mal vcelku netradičné detstvo. Potom, čo si jeho časť prežil srodinou vdodávke, sa rozhodol, že bude slávnym. Keď bol prvákom na strednej škole, jeho otec prišiel oprácu, atak bol nútený postarať sa orodinu sám. Až všestnástich skončil so školou, aby rodinu podporil. Neskôr sa dostal na konkurz aprejavil sa vmenších rolách, kariéru však odštartovalo pravidelné sa objavovanie vseriáli In Living Color. To viedlo kjednej zjeho najznámejších rolí vpodobe zvieracieho detektíva. Aza celý ten čas neminul na herecké vzdelanie ani cent.

Meg Ryan

Meg Ryan & Tom
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: pinterest.com)

Meg Ryan sa presťahovala zConnecticutu do New Yorku, aby mohla študovať žurnalistiku. Popritom sa uchádzala oviaceré úlohy vreklamách atelevíznych reláciách. Jej meno aj tvár sa však stali známymi až keď sa stala súčasťou As the World Turns. To malo za výsledok zanechanie štúdia apracovanie na celovečerných filmoch. Medzi prvé hviezdne roly patria spolupráce sTomom Hanksom – Keď Harry stretol Sally aLáska cez internet. Na takmer novinárku, celkom dobrá kariéra, nie?


Hollywood a jeho odvrátená tvár: Tieto hviezdy slávu nezvládli


Johnny Depp

Johnny Depp
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Kým dovŕšil Johnny Depp dvanásty rok, menil miesto bydliska dvadsaťkrát. Dôležité presuny však robil až vstaršom veku, keď sa hnal za hudobnou kariérou. Aby vôbec mohol svoju hudbu finančne podporovať, vzal prácu ako marketingový predajca plniacich pier po telefóne. Sám to nazýva svojou prvou hereckou prácou. Škola života sa mu zrejme oplatila viac ako akékoľvek hodiny herectva, pretože po filme Nočná mora zElm Street, šla jeho hviezda rapídne hore.

Tom Cruise

Talent majú v krvi:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Otom, že nikdy herectvo neštudoval, hovorí skromne aotvorene aj hollywoodska hviezda Tom Cruise. Talentu však mal na rozdávanie zrejme už na strednej škole, kedy sa zapojil do divadelnej hry, ktorá mu takpovediac zmenila život. Neskôr sa presťahoval do New Yorku, aby sa mohol venovať hereckej kariére, kde dostal mini rolu vo filme Kohútiky. Na začiatku mal len tri riadky, no keďže bol veľmi šikovný, postupne mu čas pred kamerou predlžovali. Nuž darmo, vboji talent vs. škola je víťaz vtomto prípade jasný.


Tak toto by ste nečakali: Čím väčšia hviezda, tým zvláštnejšie záľuby


Cameron Diaz

Cameron Diaz
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Ani herecká diva Cameron Diaz si neprešla žiadnou zvychýrených (ani tých menej známych) hereckých škôl. Slávnou sa stala najmä kvôli fotografovi Jeffovi Dunasovi, ktorý sa ponúkol, že jej bude robiť agenta. Cameron sa tak stala modelkou vagentúre Elite aaž odtiaľ sa dostala kmenším filmovým úlohám. Aneskôr prišla prelomová rola vsnímke Maska.

Milan Lasica a Július Satinský

Milan Lasica
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Ani naša obľúbená dvojica Lasica aSatinský si odbor herectvo nevyštudovala. Obaja si vybrali dramaturgiu, ktorej sa však neskôr venovali len veľmi krátko ahneď preskočili na profesionálne hranie, ktoré bolo dovtedy len koníčkom. Anaozaj to nikomu neprekážalo, pretože kvalita sa nedá len tak naučiť, stým sa treba narodiť.

Viac o téme: Jennifer LawrenceCameron DiazTom CruiseJohnny DeppMeg Rayn
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu