Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pripravte si vreckovky: Týchto osem scén vás určite rozplače!

Forrest Gump
Forrest Gump (Zdroj: tv tipy)

Pri sledovaním filmov sa môžeme smiať, báť sa, cítiť úzkosť alebo aj plakať. Plakať sa dá od smútku, ale aj dojatia. Niektoré scény sú pri tom „plačlivejšie“ než iné. Dnes vám osem z nich predstavíme.

S filmami prichádzajú emócie a skrz plátna či monitory častokrát s hlavnými hrdinami prežívame ich životné radosti, ale aj strasti. Radujeme sa z ich úspechov a smútime s nimi pri ich neúspechoch. V duchu im radíme alebo im závidíme ich šťastie.Sú našimi kamarátmi alebo vzormi.

To, že v nás filmy zanechajú tak veľa nesúvisí len so spracovaním či témou, ale je to častokrát aj zásluha jednej jedinej scény. Existujú stovky, možno až tisícky nezabudnuteľných filmových scén, ale len zopár desiatok takých, pri ktorých emocionálny účinok prelomípomyselnú hrádzu a vyvoláslzy či spôsobíplač.

Dnes sme pre vás vybrali osem známych „plačlivých“ scén, pri ktorých sa skoro až očakáva, že vám oči zvlhnú.

Forrest Gump – Forrest plače nad hrobom Jenny

Zemeckisov Forrest Gump je plný nezabudnuteľných scén a mnohé z nich prepájajú osoby Forresta a jeho milovanej Jenny. Azda najviac sĺz vyroníte na záver, kedy sa Forrest „rozpráva“ so svojou Jenny s vedomím, že už nikdy nestráviaviac spoločných chvíľ.

Čítajte viac: 20 rokov Forresta Gumpa: Pikošky, o ktorých ste určite nevedeli!

Nae meori sogui jiugae – „Je toto nebo?“

Snímky ázijskej kinematografie sú často kritizované za ich gýčovosť a túžbu za každú cenu zaujať a vyvolať emócie. Pri filme Nae meori sogui jiugae (v angličtine A Moment to Remember) sa však emóciám pravdepodobne neubránite.

Vzťah medzi Cheol-suom a Su-jin preruší choroba, pri ktorej mladá žena začne strácať pamäť. Cheol-su sa však s odchodom svojej milovanej ženy odmietne zmieriť a pripraví jej prekvapenie, do ktorého zapojí aj celú jej rodinu.

Moja prvá láska – Okuliare

Jamie Lee Curtisová a Macaulay Culkin zažiarili pred bezmála štvrťstoročím v dojemnej romanci Moja prvá láska. Príbeh o prvom citovom vzplanutí mladej jedenásťročnej Vady mal veľmi smutný koniec. Vada sa v tejto scéne dožaduje toho, aby mu nasadili na nos okuliare, keďže bez nich nevidí.

Čítaj ďalej: Detskej hviezde už ťahá na 40-ku: Závratná kariéra, ktorá skončila fiaskom

Toy Story 3: Príbeh hračiek – Andy sa lúči so svojimi hračkami

Z chlapca Andyho sa stal muž Andy a už nemá toľko času na svoje hračky a rozhodne sa ich teda darovať malému dievčatku menom Bonnie. Rozlúčiť sa však s niečím, čo máte rád, je niekedy veľmi náročné.

E. T. - Mimozemšťan - „Zostanem priamo tu“

Za zvukov hudby John Williamsa odchádza Spielbergov E.T. aposledné slová, ktoré adresuje malému Elliotovi predtým, než odíde, sú: „Zostanem priamo tu.“ Ak pri týchto jeho slovách hľadáte tú najbližšiu vreckovku, nie ste nijak zvláštni.

Prečítaj si aj toto: Zabudnuté koncepty Spielberga: Hororový E.T. vás poriadne vydesí!

Leví kráľ 1 – Smrť Mufasu

Smrť veľkého Mufasu je tou azda najsmutnejšou scénou zo všetkých príbehov o Simbovi. Viac k tomu asi ani napísať netreba.

Nezabudni na mňa – Tylerova smrť

Takmer celý čas máme pocit, že sledujeme obyčajnú romancu medzi zlým rebelským chlapcom a medzi slušným dievčaťom, ale napokon zistíme, že to, čo sledujeme je príbeh jednej z obetí jedenásteho septembra. Silný moment.

Zápisník jednej lásky – Allie sa rozpamätá na Noaha

Podobne ako vo filme Nae meori sogui jiugae i tu môžeme vidieť, aké krásne je stráviť s milovanou osobou pár spoločných chvíľ nie nepodobných takým, aké boli kedysi.

Mohlo by vás zaujať: Tieto páry sa na pľaci neznášali!

A aké sú scény, pri ktorých ste plakali vy? Napíšte nám dokomentárov!

Viac o téme: Forrest GumpToy StoryTom HanksMacaulay CulkinLeví kráľE.T. MimozemšťanZápisník jednej láskyJamie Lee Curtisová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu