Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Toto by ste nečakali: Herec z kultového seriálu novým spolumoderátorom Top Gearu

Tím relácie Top Gear Zobraziť galériu (2)
Tím relácie Top Gear (Zdroj: BBC)

Predstavitelia British Broadcasting Corporation (BBC) dnes oznámili, že jedným z nových spolumoderátorov motoristickej relácie Top Gear bude americký herec Matt LeBlanc. Rodák z Massachusetts sa tak stal v 39-ročnej histórii programu vôbec prvým moderátorom, ktorý nepochádza z Veľkej Británie.

„Ako nadšenec áut a obrovský fanúšik Top Gearu som poctený a nadšený, že môžem byť súčasťou novej kapitoly tejto ikonickej šou. Aké vzrušujúce!,“ uviedol 48-ročný LeBlanc, ktorý bude v relácii vystupovať po boku hlavného moderátora Chrisa Evansa. Ten nahradil Jeremyho Clarksona, ktorý prišiel o miesto vlani v marci po tom, ako napadol jedného z producentov programu Oisina Tymona. V nových sériách sa preto rozhodli nepokračovať aj Richard Hammond a James May, ktorí pre incident nepredĺžili kontrakty. Ďalších členov nového moderátorského tímu plánujú zástupcovia BBC oznámiť už onedlho. Nové epizódy by mali začať vysielať v máji na stanici BBC Two.

Matt LeBlanc
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ellentv.com)

Matt LeBlanc je známy predovšetkým ako Joey Tribbiani z kultového sitkomu Priatelia (1994 - 2004) a jeho voľného pokračovania Joey (2004 - 2006). Dosiaľ si vyslúžil päť nominácií na Zlatý glóbus, z ktorých jednu sa mu v roku 2012 podarilo premeniť na víťazstvo, keď ho ocenili za hlavnú úlohu v komediálnom seriáli Epizódy (2011). Získal tiež sedem nominácií na televízne ceny Primetime Emmy - tri za Priateľov a štyri za Epizódy. Zahral si aj vofilmochStratení vo vesmíre (1998), Charlieho anjeli (2000), Komando v sukniach (2001), Charlieho anjeli: Na plný plyn (2003) či Lovesick (2014).

Viac o téme: Matt LeBlancTop Gear
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu