Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

TV tipy nielen pre pánov: Čaká vás bondovka, western aj akcia

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Pripravte sa na poriadnu testosterónovú injekciu. Najbližšie tri večery budú mať akčný náboj – čaká na vás James Bond, Kuriér i Rýchlo a zbesilo!

Koniec týždňa bude mať tentoraz trochu pánsky „náboj“. V každý z troch večerov ponúknu televízne stanice viaceré akčné lahôdky, ktoré uspokoja tých, ktorí hľadajú vo filmoch napätie na úkor lásky. Zárukou kvality jednotlivých snímkov sú aj hviezdni herci – Jason Statham, Liam Neeson, Vin Diesel, Dwayne Johnson či John Wayne.

Piatok:

JOJ, 20:35 - Kuriér

Kde je Luc Besson, tam je akcia. A keď k tomu pridáme aj Jasona Stathama, získame nebezpečne výbušný koktail. Práve z kombinácie týchto dvoch filmových velikánov vznikla už azda kultový Kuriér. Tento film naplno odštartoval kariéru dovtedy predovšetkým „ritchieovského“ herca Stahama. Ten poňal film natoľko profesionálne, že odmietol v akčných scénach kaskadérov a všetko to robil "na vlastné tričko“.

Prečítajte si tiež - Univerzálny hrdina: Model, skokan do vody, ale aj rýchly a zbesilý!

Nova, 22:35 - Prenasledovaný

Vo svete akčného filmu a thrillerov má svoje meno i Liam Neeson. V thrilleri z pera Jaume Collect-Serru (dobre známy horor Sirota, minuloročný Non Stop) sa predstaví v úlohe muža, ktorý stratí pamäť. Už aj tak zložitú situáciu komplikuje údajnému doktorovi Martinovi Harrisovi i skupina nájomných vrahov, ktorí sú mu neustále v pätách a usilujú mu o život. Kým vlastne bol?

Sobota:

ČT2, 20:00 – V tajnej službe Jej veličenstva

Keď Sean Connery opustil bondovské univerzum, zasadol na uvoľnenú stoličku George Lazenby. 30-tnik bol dovtedy známy skôr z modelingových mól, než z filmov. Hoci ako agent 007 nesklamal, v ďalších filmoch sa už neobjavil. Bondovka V tajnej službe Jej veličenstva je neprávom odsúvaná na vedľajšiu koľaj. Po prvýkrát v nej totiž vidíme neohrozeného agenta ako obyčajného človeka, ktorý vlastne túži po úplne iných veciach, ako neustále zachraňovať svet.

Mohlo by vás zaujať - Poriadne sexi Bond girls: Toto sú naj ženy, ktoré opantali agenta 007

Prima, 20:15 – Rýchlo a zbesilo 5

Dominic Toretto (Vin Diesel) za pomoci svojich priateľov utiekol z väzenia, no o nejakom oddychu reč byť nemôže. Nasadiť mu putá by chcel federálny agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), pre ktorého je Dominic kriminálnik ako každý iný. Ten má však iné plány a namiesto návratu do väzenia by sa radšej chcel trochu finančne predzásobiť. Preto sa s pomocou svojej partie pokúsi ukradnúť trezor - a to priamo z policajnej stanice.

Nedeľa:

JOJ, 20:35 - Práskač

Dwayne „The Rock“ Johnson – časť druhá. Vo filme Práskač sa predstaví v úlohe dobráckeho (no stále svalnatého) otecka, ktorý sa rozhodne zachrániť svojho syna falošne obvineného z drogového deliktu. Sám sa infiltruje do sveta narkotík, aby odhalil, z ktorej strany vanie vietor. Ak očakávate húf akčných scén, vykĺbených ramien a devastačných poranení tváre, tak možno vás tento film prekvapí.

ČT2, 20:00 – El Dorado

Výsledkom pomyselnej rovnice John Wayne a western je El Dorado. Ikonická postava tohto dnes už okrajového žánru tu stvárňuje postavu tajomného Thortona. Ten je pozvaný, aby participoval pri nie práve najčistejšom obchode. Dobrácky Thorton odmietne, no pri ceste z mesta sa zapletie do potýčky a odchod sa odkladá. Kolt bude musieť tasiť ešte niekoľkokrát.

Čítajte tiež - Film o Džingischánovi mal aj skutočné obete. Hercov i členov štábu zabíjala rakovina

Viac o téme: Jason StathamRýchlo a zbesiloVin DieselGeorge LazenbyLiam NeesonJames BondJohn Wayne
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu