Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Sú súrodenci a živia sa herectvom: Nie všetkým sa však darí rovnako

Dave, James a Tom Zobraziť galériu (6)
Dave, James a Tom (Zdroj: buzzfeed.com)

Sú traja a všetci sa svoj vrodený talent rozhodli uplatniť vo filmovom priemysle. Nie všetci ho však využili rovnako, a tak ani nedosiahli rovnaký úspech. Niektorí predsa len žijú v tieni svojich slávnejších bratov, či sestier.

Bratia Hemsworthovci

Austrálski bratia Chris (32), Liam (26) aLuke (35) sa živia herectvom, no len prvým dvom sa podarilo preraziť aj vAmerike. Chrisa poznajú najmä fanúšikovia marvelovských filmov osuperhrdinoch, už štyrikrát totiž stvárnil postavu Thora. Možno si ho však pamätáte aj ako lovca zfilmu Snehulienka alovec (2012) vhlavnej úlohe sKristen Stewart aCharlize Theron. Je ženatý amá 3 deti. Liam, najmladší ztrojice bratov, je známy najmä ako Gale Hawthorne z úspešnej série Hry oživot (2012, 2013, 2014 a2015). Jeho priateľkou je búrliváčka Miley Cyrus, sktorou sa už raz rozišiel. Najstarším je Luke, ktorý ale svoju kariéru najmä seriálového herca nerozšíril ofilmové trháky ako jeho bratia. Žije vAustrálii, má manželku, sktorou vychovávajú 4 deti.

Luke, Liam a Chris
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: buzzfeed.com)

Bratia Francovci

Vnašich končinách najznámejší je práve najstarší zbratov Francovcov, James (37). Jeho prvou veľkou úlohou, bola postava herca Jamesa Deana vrovnomennej biografii (2001), za ktorú si vyslúžil Zlatý Glóbus. Odvtedy si zahral napríklad vsnímkach oSpidermanovi (2002, 2004, 2007) alebo vdobrodružnej dráme 127 hodín (2010). James má aj hviezdu na Chodníku slávy amoderoval prestížne odovzdávanie Oscarov.Tom (36) začal ako herec vroku 1990, no oveľa úspešnejší je ako umelec. Na univerzite vKalifornii vyštudoval umenie, konkrétne odbor keramika. Je spoluzakladateľom galérie umení Firehouse Art Collective vBerkeley. Najmladším je Dave (30), ktorý sa, podobne ako jeho starší brat James, živí herectvom, ibaže je oniečo menej známy. Poznáte ho napríklad vďaka filmom Podfukári (2013) alebo Susedia na odstrel (2014).

Dave, James a Tom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: buzzfeed.com)


Mohlo by vás zaujímať:Hollywood im prúdi v žilách: Herci, ktorí sú v skutočnosti rodina


Bratia Wilsonovci

Za najúspešnejšieho Wilsona možno označiť Owena (47), ktorý sa do diváckeho povedomia zapísal najmä ako komediálny herec. Živí sa však aj ako producent aautor filmových atelevíznych scenárov. Za scenár si dokonca vyslúžil aj nomináciu na Oscara. Najčastejšie spolupracuje srežisérom Wesom Andresonom ahercom Benom Stillerom. Luke (44) je druhým najúspešnejším bratom. Najznámejším spomedzi filmov, vktorých sa objavil, je snímka Pravá blondínka (2001 a2003) sReese Witherspoon. Andrew (51), najstarší spomedzi bratov Wilsonovcov, je zároveň najmenej známy. Aj keď pracuje ako herec arežisér, doposiaľ sa musel uspokojiť zväčša smenšími úlohami vmálo známych snímkach.

Andrew, Owen a Luke
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: cambio.com)

Súrodenci Robertsoví

Najznámejšou ztrojice súrodencov Robertsových je jednoznačne Julia (48), ktorá svoju hereckú kariéru odštartovala ako dvadsaťročná. Počas svojej takmer tridsaťročnej kariéry stihla získať Oscara, zahrať si vniekoľkých kultových filmoch astať sa jednou znajlepšie zarábajúcich herečiek Hollywoodu. Jej starší brat Eric (59) sa rovnako úspešnou kariérou síce pochváliť nemôže, napriek tomu si však zahral vmnohých filmoch, medzi ktorými sa našli ilepšie snímky. Takou je napríklad film Expres do pekla (1985). Najmenej známou je ich sestra Lisa (51), ktorá sa tiež živí ako herečka, no má za sebou zväčša menšie úlohy vo filmoch, vktorých zahviezdila práve jej slávnejšia sestra Julia. Objavila sa napríklad vo filmoch Nevesta na úteku (1999), Úsmev Mony Lisy (2003), Jedz, modli sa a miluj (2010) či Snehulienka (2012).

Julia, Eric a Lisa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: IMDb.com)


Mohlo by vás zaujímať:Budú ešte úspešnejší? Prominentné deti kráčajú v šľapajach svojich slávnych rodičov


Bratia Jonasovci

Kevin (28), Joe (26), Nick (23) začínali svoju kariéru ako hudobníci, keď založili kapelu Jonas Brothers. Neskôr sa však uplatnili aj ako herci vseriáloch afilmoch zDisneyho produkcie. Vsúčasnosti sa živia najmä hudbou aúčinkovaním vrôznych reality šou. Najmladším pokračovateľom rodu Jonasovcov jeFrankie (15), ktorý, podobne ako jeho bratia, je hercom ispevákom, no úspech svojich bratov zatiaľ nenapadobnil.

Kevin, Nick, Frankie a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: twistmagazine)

Bratia Baldwinovci

Alec (58) je spomedzi štyroch bratov najstarší apokiaľ ide okariéru, dá sa povedať, že inajúspešnejší. Za romantickú drámu snázvom Smoliar zroku 2003 si vyslúžil nomináciu na Oscara ana konte má aj cenu Emmy aZlatý glóbus. Nasleduje Daniel (55), ktorý sa ale viac venuje režírovaniu filmov, než samotnému herectvu. Označujú ho za najmenej talentovaného a známy je skôr vďaka problémom sdrogami avýtržníctvami pod ich vplyvom. Pre tie sa už niekoľkokrát ocitol za mrežami. William (53), si žije pokojným životom vzorného manžela atak trochu nenápadného herca. Prevratnú úlohu vprvotriednom filme na svojom konte nemá. Mnohí tvrdia, že do vienka mu bolo nadelené viac krásy než talentu. Najmladším zklanu Baldwinovcov je Stephen (49). Celý svoj život sa snažil odlíšiť od bratov, najmä od najstaršieho Aleca. Dopadlo to tak, že sa musel liečiť - mal totiž problémy sdrogami. Nakoniec ich prekonal vďaka viere.

William, Stephen, Alec a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: tv.bt)

Súrodenci Wayansoví

Nakoniec sme si ponechali hereckú rodinu, ktorá je vo svete filmu naozaj výnimočná. Klan súrodencov Wayansových je totiž poriadne rozvetvený! Rodičia Elvira aHowell sa zrejme rozhodli pre veľkú, lepšie povedané obrovskú rodinu. Majú totiž päť dcér apäť synov. Zdesiatich súrodencov sa hraním, písaním scenárov, režírovaním,produkovaním filmov či filmovej hudby živí všetkých desať! Narodili sa vtomto poradí:

- Dwayne Kim (59) – skladá hudbu ktelevíznym seriálom apíše scenáre,
- Keenen Ivory (57) – je hercom, komikom atvorcom filmov,
- Damon Kyle (55) – pracuje ako herec, komik, scenárista aproducent,
- Kim N. (54) – živí sa ako herečka, komička, producentka, scenáristka arežisérka,
- Shawn Mathis (45) – je hercom, DJ-om, producentom, scenáristom akomikom,
- Marlon Lamont (43) – živí sa ako herec, komik, scenárista afilmový producent

Poslední dvaja menovaní bratia spolupracovali na komediálnych snímkach Scary Movie (2000, režíroval ho Keenen Ivory), Scary Movie 2 (2001, rovnako ho režíroval Keenen Ivory), Niekto to rád blond (2004, réžia: Keenen Ivory), Piadihajzlík vakcii (2006, réžia: Keenen Ivory), či Niekto to rád hip-hop (2009, film režíroval Damien Dante Wayans aokrem Shawna aMarlona si vňom zahrali aj ďalší súrodenci).

- Nadia – je herečkou,
- Elvira – pracuje ako scenáristka,
- Diedre – je scenáristkou aproducentkou,
- Vonnie – živí sa ako scenáristka.

Viac o téme: SúrodenciHemsworthFrancoWilsonRobertsJonasBaldwinWayans
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu