Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tie najláskavejšie ženy aj desivé psychopatky: Ktoré sú naj filmové mamy?

Koláž - filmové mamy Zobraziť galériu (12)
Koláž - filmové mamy

S príchodom filmovej novinky Deň Matiek sa oplatí spomenúť aj pár výrazných filmových mám. Niektoré sme si obľúbili a nemali by sme problém ich vziať domov. No tie druhé.... tým sa treba radšej oblúkom vyhnúť. Tak čo, ktorú si z filmov pamätáte vy?

Pani Weasleyová – Harry Potter

Pani Weasleyová, Harry Potter
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Disney pictures)

Vychovala šesť detí, vie piecť, variť, štrikovať staromódne svetre aznáša pána Weasleyho avýstrelky svojich synov. Molly Weasleyová je matkou rozdávajúcou vôkol seba vrúcnu lásku asrodičovskou nehou sa postará okaždého, kto si to zaslúži. Je jednoducho všestranná a navyše dokáže byť skutočne obávaným protivníkom včarodejníckom súboji. Veď ojej zručnostiach sprútikom by mohla svedčiť aj smrťožrútka aVoldemortova stúpenkyňa Beatrice Lastrengova. Teda,vlastne nemohla...

Ruský šarlatán, terorista i zloduch: Alan Rickman nebol len čarodejníkom

Morticia Addams – Rodina Addamsovcov

Morticia Addams, Rodina Addamsovcov
Zobraziť galériu (12)

Čo by ste povedali na mamu, ktorá sa oblieka v štýle gotiky avyžíva sa vmorbídnych veciach? Zmyselná Morticia ako matka bláznivej rodiny Addamsovcov vždy udržiavala medzi svojimi rovnováhu. Ajej vášeň pre tanec a vzťah sGomezom sa nedá poprieť.

Lorelai Gilmorová – Ženy zrodu Gilmorovcov

Lorelai Gilmore, Ženy z
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Netflix)

Je viac kamarátkou ako mamou, no keď treba použije svoje rodičovské schopnosti anebojí sa vyriešiť akýkoľvek problém svojej dcéry. Hoci mala Rory ako šestnásťročná, dokázala sa oobe postarať sgráciou abez podpory rodiny či dcérinho otca. Máme radi jej geniálny zmysel pre ironický humor, talent dostať sa do nevysvetliteľných situácií, neuveriteľne rýchlu reč asamozrejme schopnosť zjesť také množstvo jedla, sakým by mal problém aj veľký chlap.

Také skvelé, že sa museli vrátiť: Ktoré seriály zažívajú comeback?

Sarah Connor – Terminátor

Sarah Connor – Terminator
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Orion Pictures Entertainment)

Matka – bojovníčka Sarah Connor bojuje, aby ochránila svojho syna ešte predtým, ako sa narodil. Ani potom ju nič nezastaví pred tým, aby svoje dieťa držala mimo nebezpečenstva. Diabolský kyborg ani nič iné. Dokonca skončí aj vústave pre duševne chorých anavyše naučí syna, ako sa brániť vprichádzajúcej vojne medzi ľuďmi akyborgmi.

Donna Sheridan – Mamma mia!

Mamma mia!
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Donna nikdy nepovedala svojej dcére, kto je jej otcom. Nieže by nechcela, ona hlavne nevedela, ktorý zjej milencov by to mohol byť. Ako však pripravuje dcére svadbu, ukážu sa aj traja možní otcovia asnimi aj spomienky na romantickú minulosť. Chvíľkami zodpovedná správkyňa penziónu achvíľkami bláznivá ženská, ktorá síce má svoj vek, no duchom je stále mladá.

Kate McCallister – Sám doma

Sám doma
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: 20th Century Fox, )

Hoci dokáže zorganizovať obrovskú bláznivú rodinu apripraviť jej dovolenku, aj tak sa jej synovi vždy akýmsi spôsobom podarí ocitnúť sa úplne inde ako zvyšok rodiny. Strach odieťa jej však pridáva na sile aodvahe anemá problém zvoziť každého, kto jej nepomôže. Vášeň, sktorou sa snaží dostať ksvojmu dieťaťu, je jednoducho ohromná.

Kevin z kultového Sám doma už nie je troska: Takto zmenil svoj život!

Stiflerova mama – Prci, prci, prcičky

Stfilerova mama, Prci, prci,
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Pravdepodobne jednou znajznámejších filmových mamičiek je tá Stiflerova. Je sexi, je nadržaná auženie akéhokoľvek chlapa. Tak ju vidí každý okrem Stiflera. Ačo môže byť horšie pre syna, ako keď sa jeho matka vyspí sjeho rovesníkom? To, keď sním spáva opakovane...

Margaret White – Carrie

Carrie
Zobraziť galériu (12)

Tak takúto mamu by si určite nikto neprial mať doma. Pološialená ženská, náboženská fanatička terorizujúca svoju dcéru. Margaret White zklasického hororu Carrie si rozhodne darček na deň matiek nezaslúži.

Elastina – Rodinka úžasných

Elastina, Rodinka úžasných
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Pixar)

Takmer každý si myslí, že jeho mama je super, no Elastina je ozajstným superhrdinom. Pre svoje deti chce normálny život, no keď vidí, že je rodina vohrození, neváha použiť svoje elastické končatiny na ich záchranu. Aspoločne tak môžu zničiť akýchkoľvek nepriateľov.

Pani Bennetová – Pýcha apredsudok

Pýcha a predsudok, Pani
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Focus features)

Aby naša desiatka bola skutočne pestrá, nesmie vnej chýbať matka zosemnásteho storočia – svojská pani Bennetová. Jej hlavnou úlohou je nájsť dcéram bohatých manželov aohovoriť všetkých, ktorí jej nie sú po vôli, anekonečne sa sťažovať. Nuž, ale kto by jej to vyčítal?

Viac o téme: Harry PotterAddamsovciRodinka úžasnýchPýcha a predsudokGilmore girls
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu