Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tomb Raider už bez Angeliny Jolie: Toto je nová a krásna Lara Croft!

Alicia Vikander Zobraziť galériu (3)
Alicia Vikander (Zdroj: SITA)

Švédska herečka Alicia Vikander sa predstaví v pripravovanej snímke Tomb Raider, ktorá je ďalšou adaptáciou rovnomennej série počítačových hier. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter.

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Göteborgu si zahrá hlavnú postavu - dobrodružku Laru Croft, ktorú v snímke Lara Croft - Tomb Raider (2001) a jej pokračovaní z roku 2003 Lara Croft - Tomb Raider: Kolíska života stvárnila americká herečka a režisérka Angelina Jolie.

Lara Croft
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Paramount Movies)

FOTO Z príťažlivej krásky je už len kosť a koža: Toto už naozaj nie je zdravé!

Príbeh filmu sa zameria na mladú a neskúsenú Laru Croft, ktorá bude bojovať o prežitie počas svojho prvého dobrodružstva. Réžie novinky spoločností MGM a Warner Bros. sa ujme Nór Roar Uthaug, známy napríklad akčným trilerom Vlna (2015). Producentom bude zas Graham King.

Alicia Vikander
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Alicia Vikander je držiteľkou Oscara za vedľajšiu úlohu v životopisnej snímke Dánske dievča (2015). Za výkon v tejto dráme ako aj za mysteriózne sci-fi Ex Machina (2015) ju tiež nominovali na Zlatý Glóbus či britskú filmovú cenu BAFTA, o ktorú sa v roku 2013 uchádzala aj v špeciálnej kategórii Rising Star. Na konte má tiež švédsku filmovú cenu Guldbagge, v roku 2011 bola jednou z mladých hereckých talentov (Shooting Stars) na medzinárodnom filmovom festivale v Berlíne a americký magazín Forbes ju tento rok zaradil do zoznamu najsľubnejších mladých Európanov. Známa je aj z filmov Čistá (2009), Korunovačné klenoty (2011), Kráľovská aféra (2012), Anna Karenina(2012), The Fifth Estate (2013), Siedmy syn (2014) či Krycie meno U.N.C.L.E. (2015).

Viac o téme: Angelina JolieLara CroftAlicia Vikander
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu