Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenka hviezdi v ďalšej českej komédii: Toto si herečka Andrea Kerestešová užívala najviac

Andrea Kerestešová Zobraziť galériu (3)
Andrea Kerestešová (Zdroj: blogspot.com)

Do slovenských kín vstúpila tento týždeň nová česká komédia Jak se zbavit nevěsty. V „rozprávke pre dospelých“ v réžii Tomáša Svobodu (Hodinový manžel, 2014) našla uplatnenie aj pôvodom slovenská herečka Andrea Kerestešová, ktorá si v kinonovinke zahrala klavírnu virtuózku.

„Je to ľahká komédia, je to letná komédia, žánrovo to splnilo všetko, čo splniť malo,“ komentovala pre TASRfilm, ktorý v stredu (18.5.) premiérovo uviedla v Bratislave. „Stvárňujem tam mladú babu, ktorá sa bude vydávať, a všetci jej ubližujú, aby sa to nestalo. Takže sa stala tak trochu obeťou rodiny svojho snúbenca,“ priblížila Andrea Kerestešová svoju postavu v luxusom nabitej komédii, v ktorej ďalej diváci uvidia Lenku Vlasákovú, Davida Matáska, Janu Švandovú, Jaroslava Plesla, Matěja Rupperta, Vladimíra Kratinu, ale aj ďalších slovenských hercov Janu Kolesárovú a Mareka Majeského.

Slovenka hviezdi v ďalšej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: kinoapollo.sk)

Príbeh sa točí okolo modernej dynamickej ženy Evy (Lenka Vlasáková), ktorá sa popri synovi a svojráznej mame stará aj o svoju cukráreň. S bývalým manželom sú stále priatelia, a keď ju pozve na romantickú večeru pri sviečkach, dúfa, že ich manželstvo sa obnoví. Slová Evinej priateľky „neboli by ste prví, čo sa rozviedli a zase dali dokopy“ sa však nepotvrdia. Hlavná hrdinka sa od svojho exmanžela dozvedá, že sa bude ženiť s krásnou klaviristkou. Dôjde i k zoznámeniu sa „bývalky“ a „budúcej“, ktorá by si mala porozumieť aj s malým synom svojho snúbenca. Kerestešová priznala, že takúto skúsenosť nemá, pretože sa drží zásady - nevojsť do vzťahu, v ktorom už sú deti. „Takýmto veciam som sa celý život snažila vyhnúť, je to veľký zásah pre obe strany, ale zasa na druhej strane - každý má právo na nový začiatok, na nový život. Je to individuálne, neviem to posúdiť. Myslím si, že tie rodiny to musia mať veľmi ťažké, keď musia prijať nové dieťa alebo dieťa musí prijať niečo ako novú mamu, to sa nedá nahradiť.“

Slovenka hviezdi v ďalšej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: kinoapollo.sk)

Sympatická herečka zo Slovenska, ktorá oslovila divákov v úspešnom retrospektívnom seriáli Vyprávěj či vofilmeRafťáci (2006), od januára pôsobí v českej Ordinácii v ružovej záhrade, si nakrúcanie novej komédie užívala. Páčil sa jej aj pobyt na jachte a rodinná regata. „Tri dni sme strávili na Orlíku, a to bolo skvelé. Milujem lode, milujem lietadlá a všetky netypické dopravné prostriedky, takže som si to užívala,“ prezradila Kerestešová, ktorá musela zvládnuť aj pád z lode. „Trošku som sa bála, lebo som si nebola istá, či je tam voda zdravotne nezávadná, ale bola úplne v pohode, mala som aj neoprén, ten mi vo výsledku bol úplne k ničomu,“ vysvetľuje filmová Linda.

Andrea Kerestešová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: blogspot.com)

V českých televíznych produkciách úspešná Andrea Kerestešová ďalej priznala, že účinkovala aj na divadelných doskách, napokon však z divadla odišla. „Uvedomila som si, že tam nepatrím, nebola som tam šťastná. Nie som tak veľký exhibicionista ako klasickí herci, pretože ja nie som vyštudovaná herečka, som vyštudovaná učiteľka. Bolo to pre mňa veľmi stresujúce. Po tridsiatke si hovorím, že nechcem robiť veci, ktoré mi ubližujú alebo ma vysiľujú. Rozhodla som sa, že od toho pôjdem preč a urobila som dobre, pretože sa mi veľmi uľavilo,“ uzavrela 31-ročná rodáčka z obce Hlinné, okres Vranov nad Topľou, ktorá už desať rokov pôsobí v Českej republike.

Komédiu Jak se zbavit nevěsty prináša do slovenskej kinodistribúcie od 19. mája spoločnosť Bontonfilm.

Viac o téme: Andrea KerestešováJak se zbavit nevěsty
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu