Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V mladosti detskými hviezdami, ale dnes... smrť, kartárka či tyran na krku!

Jak dostat tatínka do polepšovny Zobraziť galériu (7)
Jak dostat tatínka do polepšovny

Poznáme ich ako detským hercov, no čo je s nimi dnes? Nie všetci si udržali úspech až do dospelosti. Niektorí pri herectve ostali, no iní z cesty charizmatických a nadaných malých hercov odbočili - a v mnohých prípadoch to nedopadlo dobre.

Zuzana Pravňanská (48)

V mladosti detskými hviezdami,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: inernet, ČT, RTVS)

Život sa s Majkou z Gurunu naozaj nemaznal. Zuzana Pravňanská prežila najšťastnejšie obdobie v živote zrejme koncom 80. rokov, keď natočila seriál Spadla z oblakov a stala sa v tom čase azda najpopulárnejším mimozemšťanom po celom svete. Slávu však nezvládla a radšej sa utiahla na okraj spoločnosti, preč od pozornosti médií. Nasledovalo manželstvo s tyranom, ktorého opustila až potom, čo sa po jednej bitke prebrala v nemocnici. Jej dcéry skončili v ústave, a tak mali na mamu ťažké srdce. Starala sa o ťažko chorého syna, no našla si priateľa. Po jeho smrti a strate detí prepadla alkoholu. Herectvu sa už nevenuje.

Lukáš Bech (43)

V mladosti detskými hviezdami,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: inernet, ČT, RTVS)

Pamätáte sa na Lietajúceho Čestmíra? Aj táto rozprávka bola populárna začiatkom 80. rokov. Dobrodružstvá malého chlapca si zamilovali mnohí malí aj veľkí fanúšikovia. Cesty Lukáša Becha sa však kvôli zdraviu s herectvom rozišli. Kvôli problémom s hlasivkami sa hereckého sna vzdal. Podľa vlastných slov bol však rád, že práve on stvárnil malého Čestmíra. Neskôr nedokončil ani štúdium na pedagogickej a právnickej fakulte. Jeho cesty neskôr smerovali do Holandska, kde sa stal riaditeľom firmy na distribúciu filmov a napriek zdravotným problémom sa objavil v menších úlohách v americkom filmeKliatdba bratov Grimmovcov (2005) či v snímke Já, Olga Hepnarová (2015). Filmu tak ostal verný aj naďalej.

Monika Haasová (39)

V mladosti detskými hviezdami,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: inernet, ČT, RTVS)

Monika Haasová, sestra Zuzky Haasovej, sa stala známou vďaka úlohe Bambuľky v detskom seriáli Bambuľkine dobrodružstvá. Zahrala si v českom seriáli Koniec veľkých prázdnin, ale aj v populárnom slovenskom seriáli Panelák. Vyštudovala konzervatórium v bratislave v odbore dramatická herečka, nookrem herectvu sa venuje aj režírovaniu. V holandskom Amsterdame si rozšírila svoje zručnosti a vyštudovala školu mímov.Herectvu sa venuje dodnes.


Mohlo by vás zaujímať: Najväčšia bolesť ich života: Slávni herci mali všetko, no stratili milované deti​


Tomáš Holý (21)

V mladosti detskými hviezdami,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: inernet, ČT, RTVS)

Život Tomáša Holého bol síce krátky, ale plný úspechov a slávy. To všetko do veľkej miery vďaka ujovi, ktorý pracoval ako rekvizitár Filmového štúdia Barrandov. Vďaka nemu dostal už ako osemročný malú úlohu v slávnej českej komédii Marečku, podejte mi pero (1976). Kolegovia nikdy nešetrili chválou, už vtedy na malom priestore ukázal obrovský komediálny talent. Preslávila ho najmä úloha Vaška v snímkach Ako vytrhnúť veľrybe stoličku (1977) a Ako dostať otecka do polepšovne (1978). Napriek tomu sa rozhodol s hereckou kariérou skončiť a ísť študovať právo. Posledný rok svojho života chodil s vtedy začínajúcou speváčkou Luciou Bílou. Na vysokej škole holdoval bujarým pitkám a na jednu z nich doplatil.Jeho život skončil tragicky deväť dní pred 22. narodeninami, zahynul pri autonehode.

Matej Landl (53)

V mladosti detskými hviezdami,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: inernet, ČT, RTVS)

Meno Mateja Landla meno je všetkým dobre známe aj v dnešných dňoch. Aj on začínal ako detský herec. Aj on sa objavil vuž spomínanom seriáli Spadla z oblakov. Diváci si ho môžu ako dieťa pamätať aj z filmu Nekonečná nevystupovať (1978), kde sa objavil po boku Lasicu a Satinského. Vyštudoval Vysokú školu muzických umení v Bratislave a neskôr sa uplatnil v martinskom divadle. Zahral si v desiatkach divadelných inscenácií, filmov a seriálov. Dnes si ho diváci pamätajú aj vďaka seriálu Panelák. Zahral si vo filmoch Polčas rozpadu (2007) či Občiansky preukaz (2010). Účinkuje aj v seriáloch Horná Dolná, Tajné životy či Dovidenia, stará mama!.

Michaela Kudláčková (47)

V mladosti detskými hviezdami,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: inernet, ČT, RTVS)

Michaela Kudláčková sa preslávila v seriáli My všichni školou povinní, kde si zahrala ôsmačku Barču. Jej prvou veľkou úlohou bola rola Veroniky v televíznej inscenácii Veronika, proste Nika. Hrala v niekoľkých úspešných filmoch, no po druhom neúspešnom pokuse dostať sa na konzervatórium sa herectva vzdala a túto kapitolu uzavrela. Vyštudovala sociálnu školu.Narodila sa 21. augusta 1968 práve, keď Rusi rozbíjali prahu tankami. Aj to je podľa bývalej herečky dôvodom, prečo sa dnes venuje výkladu z kariet, tie však musí interpretovať výlučne osobne. Popri tom sa začala venovať aj písaniu a je aj šéfredaktorkou dámskeho internetového magazínu. Predtým si vyskúšala mnoho povolaní ako operátorka, barmanka, inštruktorka či taxikárka.

Viac o téme: Monika HaasováTomáš HolýMatej LandlZuzana PravňanskáMichaela KudláčkováLukáš Bech
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu