Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

So slabým žalúdkom to radšej nepozerajte: Z týchto filmov budete vracať a omdlievať!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: internet)

Na niektoré filmy sa tešíte, no neviete, čo vás čaká. Síce vyzerajú niektoré snímky na prvý pohľad nevinne, opak je pravdou. Čo sa skrývalo za týmito filmami je pre niektorých divákov naozaj nechutné až do takej miery, že odišli z kina priamo počas premietania.

Nymfomanka (2013)

Zakončenie Trierovej filmovej depresívnej trilógie bolo naozaj odvážne. Príbeh je o dievčati, ktoré samuselo popasovať vo svojom osobnom živote s mnohými problémami. No len jeden bol dôvodom neschopnosti udržať si stálu prácu či vzťah. Nymfománia.Dvojdielna snímka s názvom Nymfomanka určite nenechala divákov v kinách chladných. Scény so živočíšnym sexom, fotky mužských prirodzení či tvrdšie sexuálne praktiky. Ak niektorí čakali ľahké porno na nedeľný večer, mýlili sa. S hlasnými komentármi, znechutením a nepríjemným pocitom sa postavili a priamo počas premietania odišli.

Na lane (2015)

Príbeh o prvom povrazochodcovi, ktorý zdolal na lane vzdialenosť medzi americkými dvojičkami bol pre niektorých ťažkým sústom.Philippe Petit sa jednoznačne zapísal do histórie. Vo výške 415 metrov sa prešiel bez výraznejšieho zaistenia po povraze. Takýto príbeh si zaslúži aj kvalitné sfilmovanie. Ako inak docieliť u diváka pocit, než 3D zobrazením? Mnohí to však nezvládli tak dobre, ako tvorcovia čakali. Snímka bola natoľko realistická, že spôsobila divákom závraty a jeden muž dokonca vracal. Časte boli aj pocity nervozity či strachu a bolo potrebné občas pozrieť sa aj inde.

Freaks (1932)

Režisér snímky Tod Browning zobrazilhororovú a šokujúcu pravdu o cirkuse takým štýlom, že z kín radšej stiahli všetkyoriginálne filmové kópie. Následne ich, spolu s Browningovou kariérou, zničili.Film konfrontuje "normálnych" cirkusantov s tými, ktorým sa hovorí "monštrá" (freaks). Browning obsadil do filmu ľudí so skutočnými abnormalitami, aby to vyzeralo dôveryhodne. Snímka mala podľa pôvodných zámerov divákom ukázať, že vzhľad sa nerovná tomu, čo je vo vnútri. Zámer sa však nepodaril. Mnoho médií film skritizovalo. Vraj je nemožné, aby normálny človek sympatizoval s trpaslíkom.Ďalšie médium charakterizovalo film ako jeden z tých, ktorý poburuje pocity, zmysly, mozog a žalúdky publika. Jedna žena dokonca hrozila žalobou na spoločnosť MGM. Kvôli snímke vrajpotratila. Monštrá dnešnej doby sú asi pochopené viac. Seriál American Horror Story: Freak Show bolnominovaný na 19 cien Emmy a odniesol si ichspolu päť.


Mohlo by vás zaujímať:Alkohol, depresie, guľka do hlavy: Aj také sú osudy českých a slovenských hercov


127 hodín (2010)

V roku 2003 sa dobrodruh Aron Ralston vybral na cestu do Utahu. Jeho dobrodružstvo však skončilo tragicky.Zasekol sa v štrbine v kaňone a jeho ruku pricvikol balvan na 127 hodín. Aby sa vyhol smrti, amputoval si ruku tupým vreckovým nožom. Dráma podľa skutočného príbehu inšpirovala režiséra Dannyho Boyla k natočeniu snímky, v ktorej hlavnú úlohu Ralstona stvárnil James Franco. Diváci to však neprijali veľmi dobre. Internetové portály informovali o mdlobách, vracaní a záchvatoch u divákov na filmových festivaloch po celom svete. Podľa Franca to mal byť intenzívny a autentický zážitok, nie horor. Divák strávi celý čas s Ralstonom a prežíva s ním všetky bolesti a problémy. Napriek tomu bol filmnominovaný na šesť cien Academy Awards.

Cloverfield (2008)

Aj keď je kinetóza spôsobená rôznymi faktormi, nestabilná kamera k nim takisto určite patrí. Ak nebudete obedovať, nebojte sa, nie ste sami. Vo filme žúruje partička z Manhattanu, keď ich mesto napadne obrovská príšera. Zábery boli získané z osobnej videokamery, čo potvrdilo ministerstvo vnútra Spojených štátov. Pozrite si snímku Cloverfield a zistite sami, čo s vami spraví.

Zvrátený (2002)

Nebojte sa toho, že sa po pozretí tohto filmu budete chcieť schúliť do klbka. Väčšina kritikov to nepovažovala za niečo dobré. Zhodnotili ho ako taký krutý a násilny film, žediváci ho budú považovať za doslova nepozerateľný. Amali pravdu. Publikum aj tých najdrsnejších festivalov odišlo z premietaniaa nebolo to spôsobené len brutalitou. Predivácky odpor existovalo vedecké vysvetlenie. Režisér Noé totiž vsadil do pozadia nízkofrekvenčné basové vlny, ktoré sú pre človeka nepočuteľné, ale vyvolávajú pocit úzkosti, extrémny smútok a búšenie srdca.

Viac o téme: Nymfomanka127 hodínNa laneFreaksZvrátení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu