Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zločiny, vraždy, lúpeže: Toto sú tie najúspešnejšie česko-slovenské kriminálky

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: ceskatelevize.cz)

V ľuďoch vzbudzujú strach a napätie. Televízie stavili na populárne detektívne seriály a mrazivé príbehy preniesli aj na obrazovky. Diváci s napätím sledujú zložité zápletky, ktoré ponúkajú tie najťažšie kriminálne prípady.

Kriminálka Staré Mesto

Populárny detektívny seriál si veľmi rýchlo našiel sympatie u divákov. Vysielala ho Slovenská televízia a v hlavných úlohách zahviezdili viaceréslovenskéherecké esá. Nechýbalimedzi nimiZuzana Fialová,Milan Lasica, Tatiana Pauhofová,Emília Vášáryová, Ján Koleník,Marián SlovákčiAlexander Bárta. Seriál vznikol podľa námetu známeho detektívneho spisovateľa Dominika Dánaa bol ocenený naMedzinárodnom festivale filmárskych diel s detektívnou tematikou DetectiveFEST.

Zločiny, vraždy, lúpeže: Toto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: mediamania.cz )

Expozitura

Český televízny krimiseriál vznikol vo vlastnej produkcii TV Nova. Bol natočený v roku 2008 a stal sa najdrahším seriálom v českej televíznej histórii.Všetky jeho časti boli nakrútené na motívy skutočných kriminálnych činov. V hlavných úlohách si zahraliHana VagnerováakoTereza Hodačová aRobert JaškówakoDan Chládek.V seriáli sa predstavilocelkovo 338 hercov.V roku 2013 sa začala pripravovať druhá séria pod názvom Atentát.Počas natáčania bola jedna luxusnávila zasiahnutáprotitankovou streloua jeden rodinný dom bol vypálený.

Zločiny, vraždy, lúpeže: Toto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Showbiz.cz)


Kriminálka Anděl

Ďalší úspešný kriminálny seriál z dielne televízie Nova. Prvá séria sa dokonca vysielala aj v spolupráci s TV Markíza. Seriál sa začal vysielať v roku 2008, námetom bol slovenský seriál Mesto tieňov. V hlavnej úlohe sa objavil súčasný minister obrany Českej republiky Martin Stropnický. Po jeho boku si okrem iného zahrali David Švehlík, Marek Taclík, Helena Dvořáková a Michal Novotný.Policajný tímz Kriminálky Anděl riešil prípadyinšpirované skutočnými udalosťami z hlavného mesta Prahy.

Zločiny, vraždy, lúpeže: Toto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: topvip.cz)

Mesto tieňov

Pôvodný slovenský kriminálny seriál vznikol zprodukcie TV Markíza a vysielal sa v rokoch 2008 až 2012. Každá časť bola inšpirovaná skutočným príbehom, ktorý sa odohral na Slovensku. Herecké obsadenie pozostávalo zo známych slovenských hercov. Pavol Višňovský pôsobil ako veliteľ tímu vyšetrovateľov mjr. Ivan Tomeček a Marián Mitaš bol jeho pravou rukou ako npor. Tomáš Benkovský.Okrem toho tu účinkovali Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík alebo Ivan Vojtek.Seriál získal ocenenie Televízna udalosť roka od filmových kritikov.

Zločiny, vraždy, lúpeže: Toto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: videoarchiv.markiza.sk)

Policajti z centra

Česko-slovenský detektívny seriál sa na obrazovky dostal v roku 2013. RežisérTibor Szilvási pripravil pre divákov iba jednu sériu, z ktorej sa odvysielalo dokopy 14 častí.V hlavnej úlohe sa predstavilFilip Blažek, okrem neho tu účinkujú ajDanica Jurčová, Marek Vašut,Roman Zach čiRichard Stanke.V každej časti krimiseriálu sa rieši a nakoniecuzavrie jeden prípad. Okrem toho sa postupne rozvíjajú aj osudy hlavných hrdinov.

Zločiny, vraždy, lúpeže: Toto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Případy 1. oddělení

Kriminálny seriál inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré riešili po roku 1989 policajti z oddelenia vrážd na území Prahy. Jednotlivé epizódy sú inšpirované aj mediálne známymi prípadmi, ako napríklad dolapenie sexuálneho maniaka alebo vražda pracovníka televízie.Hlavné úlohy patria veľkým hereckým osobnostiam Česka. NechýbaOndřej Vetchý,Bolek Polívka, Filip Blažek, Miroslav Vladyka či Igor Bareš.Spoluautorom scenára je súčasný šéf oddelenia vrážd. Seriálu to dodáva mimoriadnu dávku autenticity.

Zločiny, vraždy, lúpeže: Toto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Viac o téme: Kriminálka Staré MestoExpozituraKriminálka AndělMesto tieňovPolicajti z centraPřípady 1. oddělení
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu