Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kritici ich neznášajú, diváci zbožňujú: Na týchto filmoch sa absolútne nezhodli!

August Rush Zobraziť galériu (2)
August Rush (Zdroj: Warner Bros)

Diváci a kritici. Dve skupiny, ktoré sú nepochybne spojené so svetom filmu a bez ktorých by nemal zmysel. Je pochopiteľné, že nie vždy sa úplne zhodnú, no v niektorých prípadoch by sa priam rozsekali. Nasledujúce snímky kritici zniesli pod čiernu zem, zatiaľ čo diváci ich milujú!

Saw (2004)

GAME OVER... Horor zroku 2004 je práve jednou ztých snímok, ktoré divákov akritikov rozdelili. Prvú časť ako aj jej ďalšie pokračovania si diváci naplno užili aobľúbili kvôli neutíchajúcemu napätiu či psychologickej hre. Kritici to však videli úplne ináč ageniálny vrah Jigsaw unich vôbec nemal šancu.

Kontroverzné snímky, ktoré vás šokujú: Toto viac než raz nezvládnete!

Záchranári (2006)

Záchranári sKevinom Costnerom a Ashtonom Kutcherom vhlavných úlohách sú pre divákov hotovou pastvou pre oči. Dramatické záchrany na mori aromantická zápletka vspojení so známymi menami jednoducho sú lákavé. Kritici sa pozreli na film aj zinej stránky (mimo veľkých hviezd) aodsúdili predvídateľný dej anafúknuté dialógy.

August Rush (2007)

Aj táto snímka je plná známych mien ako Robin Williams, Terrence Howard, Jonathan Rhys Myers, Keri Russell adokonca aj mladý Freddie Highmore. Príbeh malého chlapca je skutočne veľmi dojemnou rodinnou drámou skúskom romantiky askvelou hudbou, ktorá chytí za srdce každého. Teda okrem kritikov. Tí sa nemohli dostať cez predvídateľný koniec filmu askutočnosť, že to bolo naozaj veľmi sladké. Podľa slov kritičky Tricie Olsewski: „Nezáleží na tom, či máte radi dobrú hudbu, inšpiratívne príbehy alebo Rodina Williamsa, ztohto vás až budú bolieť zuby.“

Let´s Dance (2006)

Snímka, ktorá predstaviteľa hlavného hrdinu Channinga Tatuma vyniesla khviezdam aspojila so súčasnou manželkou Jennou Dewan Tatum, zažívala medzi divákmi obrovský úspech. Pouličný tanečník, ktorý sa vždy nejakým spôsobom dostane do problémov, má šancu na skvelý život. No, kto by už len toto nemiloval? Kritici si na filme výrazne pochutili anegatívne recenzie neskončili ani po niekoľkých ďalších častiach.

Džentlmena v sebe nezaprie ani keď ide o sex: Tatum vyzradil pikošky o žene!

Muž vohni (2004)

Vtomto filme je naozaj dosť toho, čo si môžu diváci užiť. Silné výkony Christophera Walkena, Dakoty Fanning a Denzela Washington, ktorý ako zvyčajne zastáva rolu dobrého človeka stemnou minulosťou na výprave za pomstou. Kritici však neprihliadli na Denzelov kvalitný výkon asnímku odsúdili kvôli „nehanebne manipulatívnym asadisticky násilným“ črtám.

Tieto nezhody však platia aj opačným smerom. Kritici nie sú vždy tí, ktorým sa niečo nepáči. Škola rocku (2003), Charlie atováreň na čokoládu (2005), Hulk (2003), King Kong (2005), Ako na vec (2002). Tieto aaj mnohé iné si ukritikov vyslúžili pomerne vysoké hodnotenie, zatiaľ čood divákov len biedne.

Viac o téme: Ashton KutcherSawChanning TatumDenzel WashingtonKevin Costner
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu