Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Šarmantní, úspešní, s neodolateľným prízvukom: Týchto britských fešákov zbožňujeme!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: SITA/AP)

Sú pohľadní, majú dostatok talentu, šarmu a nechýba im ani poriadna dávka charizmy. Mnohé filmy sme si zamilovali práve kvôli fešákom z neďalekého kráľovstva a určite nielen kvôli ich príťažlivému prízvuku. Britskí herci jednoducho majú čosi do seba!

Colin Firth

Šarmantní, úspešní, s neodolateľným
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP)

Cenami ovenčeného Colina Firtha sme si zamilovali ako Darcyho nielen v Pýche a predsudku, ale aj Denníku Bridget Jonesovej. Za svoju doterajšiu hereckú kariéru vystriedal množstvo postáv od typických elegánov, cez umelcov, sukničkára či koktavého kráľa. V každej z nich však podal brilantný výkon. Dnes už síce nie je najmladší (oslávil 56 rokov), no šarm mu rozhodne nechýba!


Molho by vás zaujímať:Colin Firth kedysi nemal na topánky: Dnes hviezdi v týchto filmoch


Hugh Grant

Hugh Grant
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA, Joel Ryan/Invision/AP)

Veľký konkurent Colina Firtha v súboji o srdce bláznivej Bridget nepochybne tiež patrí k lámačom ženských sŕdc. Vekovo sa od svojho filmového rivala vôbec neodlišuje. Hoci sme ho stále mali zafixovaného ako navždy mladého zvodcu, v snímke Božská Florence, ktorá bola tento rok nominovaná na Oscara, v celej kráse predviedol šediny. Zvyčajne sa Hugh Grant objavuje v romantických snímkach, no na jeho životnú lásku by sme čakali asi len márne. Rovnako ako vo filmoch, aj v reálnom živote si herec rád užíva.

James McAvoy

James McAvoy
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

K fešákom z Veľkej Británie bezpochyby patrí aj tridsaťsedemročný James McAvoy. Hoci začínal s naozaj malými a nepatrnými úlohami, dnes je hviezdou mnohých úspešných filmov. Nemá problém s romantickými, dramatickými ani akčnými rolami. Aj napriek tomu, že je James veľmi sympatický, v láske to má o čosi ťažšie ako v herectve. Minulý rok sa po deviatich rokoch manželstva rozviedol s anglickou herečkou Anne-Marie Duff, s ktorou má šesťročného syna. Nuž, dámy, eštemátešancu!


Mohlo by vás zaujímať:Fešák s dobrým srdcom: Sympatický herec štedro prispel chorému dievčatku!


Jamie Dornan

Jamie Dornan
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Hoci ho preslávila predovšetkým účasť v sérii 50 odtieňov sivej, nie je to jeho jediný seriálový či filmový počin. Úspech totiž zožal už v roku 2006 za rolu v snímke Mária Antoinetta, kde namiesto erotických pomôcok zaujal vojenskou uniformou a roztomilým nevinným úsmevom. O tom, že Jamie Dornan patrí k skutočným fešákom, svedčí aj fakt, že štúdium na univerzite prerušil kvôli modelingu. Do školy sa už nevrátil a z modela sa postupne stal úspešný herec.

Tom Hardy

Šarmantní, úspešní, s neodolateľným
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Lámač ženských sŕdc či drsniak? Tom Hardy v sebe nesie kúsok z oboch. Tento sympatický angličan si v mladosti prešiel fázou drzého fagana, kedy priam priťahoval problémy. Verili by ste teraz pri pohľade na neho, že bol niekoľkokrát zatknutý a mal obrovské problémy s drogami a alkoholom? Ešteže toto životné obdobie zvládol a teraz sa na neho môžeme pozerať.


Mohlo by vás zaujímať:Úspešný Eddie Redmayne: Perfekcionista, ktorý dokonale zahrá muža aj ženu!


Alex Pettyfer

Alex Pettyfer
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Od prechádzajúcich gentlemanov je Alex Pettyfer o poznanie mladší, no z britského šarmu mu nič nechýba. Ako dieťa si v školskom predstavení zahral Willyho Wonku a odvtedy ho chuť hrať neopustila. Možno len v prípade, kedy bol vybraný na postavu Eragona. Tú odmietol. Vraj kvôli strachu z lietania. Ešteže ho to neodradilo od iných filmových úloh. Ktovie kam sa až táto vychádzajúca herecká hviezda dostane.

Viac o téme: James McAvoyHugh GrantColin Firth
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu