Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Harrison Ford takmer spôsobil tragédiu: Prepáčte, to ja som ten trkvas!

Harrison Ford
Harrison Ford (Zdroj: SITA)

Americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) zverejnil záznam rozhovoru letových dispečerov s americkým hercom a producentom Harrisonom Fordom, ktorý v polovici februára sprevádzal jeho "kaskadérske" pristátie na letisku v Kalifornii.

Ford omylom pristál so svojím strojom nadráhu určenú na prípravu lietadiel na štart a len tesne minul lietadlo sa 116 ľuďmi na palube. Kamerový záznam Fordovho manévru videl na internete milión ľudí.

"Ja som ten trkvas, čo pristál na rolovacej dráhe," priznal sedemdesiatštyriročný Ford dispečerom svoj prehrešok počas pristávania na letisku Johna Waynea neďaleko Los Angeles. Svoje lietadlo herec omylom naviedol na prevádzkové dráhu súbežnú so správnou pristávacou dráhou. "Malo to lietadlo byť naozaj podo mnou?" pýtal sa Ford udivene po nepodarenom pristátí, za ktoré sa ospravedlnil.

Po incidente so šťastným koncom Ford vyhlásil, že ho lietadlo manévrujúce tesne pod ním vydesilo a navyše cítil turbulencie od iného lietadla štartujúceho neďaleko. Boeing 737, ktorý hollywoodska hviezda len tesne minula, neskôr bez problémov odletel do Dallasu.

Podľa amerických predpisov je pristátie na nesprávnej dráhe porušením pravidiel FAA a musí byť predmetom vyšetrovania. To podľa agentúry AP ešte neskončilo.

Viac o téme: Harrison Ford
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu