Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Polnišová a Šebová predstavili bláznivú komédiu Cuky Luky: Dangl nás prevalcoval!

Herečky Petra Polnišová a Zuzana Šebová Zobraziť galériu (2)
Herečky Petra Polnišová a Zuzana Šebová (Zdroj: TASR)

Filmovú podobu príbehu parodickej dvojice Cuky a Luky známej z televíznych obrazoviek predstavili tvorcovia a protagonisti v Bratislave. Herečky sa podpísali aj pod scenár filmu, ktorý odhaľuje pozadie vzniku priateľstva postavičiek, ktorých príhody u divákov už dávnejšie zľudoveli.

"Dali sme do toho všetko, urobili sme pre to maximum, je tu obrovská zodpovednosť, či to, čo my sme si mysleli, že tá cesta je správna, či naozaj bola," uviedla na margo bláznivej komédie Cuky Luky Film herečka Zuzana Šebová, ktorá spolu s Petrou Polnišovou stvárňuje v novej celovečernej slovenskej snímke preafektované slečny túžiace po kráse, obdive a sláve.

"My sme film v živote nepísali, išli sme do toho ako nepopísaný papier. Priznám sa, že na začiatku sme vôbec neboli nadšené, ale nadšenie Dana Dangla bolo ako cunami, nejako nás prevalcovalo," komentovala Polnišová spoluprácu s producentom filmu. "Učili sme sa za pochodu, už teraz som videla plno vecí, ktoré by sme možno urobili inak, ale ja som na nás strašne pyšná, lebo naozaj si za tým filmom stojíme," dodala.

"Najťažšia úloha pre film bolo vytvorenie scenára, to bol veľmi ťažký pôrod, dlhý proces to bol, za nami sú dva roky sústavnej práce," poznamenal pred slávnostnou premiérou Dangl, ktorý s televíznou dvojicou Cuky a Luky žije od začiatku. Bláznivá komédia však nie je súborom televíznych skečov, na ktoré sú diváci zvyknutí. Novinku, v ktorej sa objavuje viacero známych tvárí z televízie, nakrútil český režisér Karel Janák, tvorca komédií Snowboarďáci (2004) a Rafťáci (2006). Za kamerou stál Tomáš Juríček.

Herečky Petra Polnišová a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Film označila za svoju veľkú výzvu aj hudobná skladateľka Ľubica Čekovská. "Bola to pre mňa nová žánrová záležitosť, robiť hudbu ku komediálnemu filmu teda ale vôbec nie je jednoduché, aby človek nebol lacno veselý a zase aby nebol príliš patetický," priznala a ocenila priateľskú spoluprácu s celým tímom: "Pracovalo sa veľmi výživne a veľmi rýchlo, ale ten adrenalín asi k tomu patrí."

Vo filme si zahrala aj speváčka Barbora Švidraňová, ktorá ku komédii tiež naspievala titulnú pieseň spolu s Emmou Drobnou. "Toto je vlastne môj prvý film v živote, mám z toho radosť, že sa môžem zúčastniť a že sa vôbec začali robiť komédie u nás na Slovensku, lebo to tu veľmi chýba a treba trošku nadhľadu a zasmiať sa nad svojím vlastným životom," vyhlásila Švidraňová po novinárskej projekcii.

Zuzana Šebová verí, že to nie je ich posledná komédia. "Máme obrovské množstvo ponaučení, strašne veľa sme sa naučili," poznamenala k filmu, ktorý sa nerodil ľahko. "Bolo to naozaj obrovské budhistické cvičenie pre nás všetkých a som strašne rada, že sme to dotiahli do konca. Ďakujem aj Danovi, že nás na to nahovoril. Som pyšná, že máme takýto film a som šťastná, že máme komédiu," dodala k novému takmer dvojhodinovému titulu, v ktorom sa ďalej predstavia Lukáš Latinák, Diana Mórová, Števo Martinovič, Zuzana Porubjaková, Viktor Vincze, Roman Pomajbo, Juraj "Šoko" Tabaček, Lucie Bílá či Štefan Skrúcaný. Cuky Luky Film prichádza do kín od štvrtka 20. apríla.

Viac o téme: Petra PolnišováZuzana ŠebováCuky Luky Film
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu