Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obľúbené seriály, ktoré vznikli vďaka knihám: Je medzi nimi aj ten váš?

Koláž - seriály s knižnou predlohou Zobraziť galériu (2)
Koláž - seriály s knižnou predlohou

Nielen tvorcovia filmov, ale aj seriálov sa často nechávajú inšpirovať úspešnými knihami, či už celými sériami alebo len jedným zväzkom. Pozrite sa, ktoré úspešne seriály mali ako predlohu knihu. Nájdete medzi nimi aj svoj obľúbený?

Hra o tróny

Obrovský úspech ešte vtedy nedokončenej knižnej série Georgea R. R. Martina využila televízia HBO a prvý diel seriálu Hra o tróny odvysielala 17. apríla 2011. O dva dni neskôr už bolo schválené natáčanie 2. série. Úspech ani fanúšikov seriál odvtedy nestratil. Skvelá fantasy dráma sa celkom dosť drží knižnej verzie a pýšiť sa môže aj skvelým hereckým obsadením.


Mohlo by vás zaujímať:Hry o tróny stále nie je dosť: Pripravte sa na štyri nové seriály!


Wallander

Jeden z top severských autorov Henning Mankell vytvoril postavu svojského vyšetrovateľa Kurta Wallandera. Práve jemu sa venovali až dva seriály. V roku 2005 sa objavil vo švédskom seriáli a o čosi neskôr rok 2008 priniesol britskú verziu. V prípade švédskeho seriálu ide o ľudskú a prirodzenú verziu bez amerického zveličovania. Verzia od britskej BBC sa na druhej strane môže pochváliť vynikajúcim predstaviteľom hlavnej postavy - Kennethom Branaghom.

Roztomilé mrchy

Na začiatku bolo päť skvelých kamarátok a každá z nich mala desivé tajomstvá. Zrazu boli už len štyri a snažili sa vyriešiť smrť tej piatej, pričom im život znepríjemňuje niekto, kto sa volá A. Seriál Roztomilé mrchy si okamžite našiel množstvo fanúšikov, no určite len málokto tuší, že tajomnú a napínavú predlohu našli tvorcovia v knihách autorky Sary Shepardovej.


Mohlo by vás zaujímať:Trvalo to celú večnosť: Na tieto seriálové bozky sme čakali niekoľko sérií!


Upírske denníky

Tento rok skončil aj jeden z najobľúbenejších seriálov posledných rokov - Upírske denníky, ktorého predlohou bola séria kníh od L. J. Smith. Klasický upírsky príbeh si už s prvou sériou nazbieral množstvo divákov. V USA jeho vplyv využil napríklad aj Červený kríž na propagáciu darcovstva krvi.


Mohlo by vás zaujímať:Obľúbený seriál po ôsmich rokoch skončil: Toto ste o ňom určite nevedeli!


Under the Dome

Projekt založený na motívoch rovnomenného bestselleru Stephena Kinga rozpráva príbeh malého mestečka v Maine. Začnú tam pôsobiť nadprirodzené sily a uzavrú ho do neviditeľnej bubliny, kvôli čomu úplne stratí kontakt s vonkajším svetom. Na poste výkonného producenta seriálu si posedel fantastický Steven Spielberg.

13 Reasons Why

Kniha sa stala jedným z najoceňovanejších tínedžerských literárnych diel posledného desaťročia. Siahol po nej Netflix a vytvoril seriál, ktorý sa pýši absolútne skvelými hodnoteniami. Za knihu 13 Reasons Why je zodpovedný americký spisovateľ Jay Asher a vytvoril silný príbeh o samovražde.

Viac o téme: Upírske denníkyHra o trónyWallander13 reasons whyRoztomilé mrchyUnder the Dome
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu