Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prekliatie českých hercov: Osud sa s nimi kruto zahral, zomreli počas natáčania!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: koláž Telkáč)

Zomreli pri tom, čo milovali. Veľká esá českého herectva zasiahla smrť priamo počas natáčania filmov. Boli za tým zdravotné problémy súvisiace s vekom, diabetický šok, ale aj tragédia z nerozvážnosti.

Karel Höger († 67)

V roku 1976 sa začal natáčať mimoriadne úspešný seriál Nemocnica na okraji mesta, pričom mal postavu primára Sovu stvárniť Karel Höger.Na jar roku 1977 však do scenára kruto zasiahol osud a herec zomrel na infarkt.Dva dni pred smrťou dal výpoveď v Národnom divadle, čo bola reakcia na nespokojnosť s jeho vedením.Aj na základe tejto smutnej udalosti sa úlohy doktora Sovu chopil nezabudnuteľný Ladislav Chudík.

Karel Höger
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: ct.cz)

Jan Libíček († 42)

Počas natáčania filmuJak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974) sa stal obeťou nešťastnej udalosti. Populárny komik zomrelna diabetický šok. Počas natáčania scény sa zrútil do vody, na čo okamžite reagovali pripravení záchranári.Obézny herec mal panický strach z lekárov, len čo sa zakrátko prebral z bezvedomia, začal vo veľkom šoku pred nimi utekať. Nakoniec ho do sanitky dostali, lenže počas prevozu zomrel.

Jan Libíček
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: ct.cz)

Mohlo by vás zaujímať:Česko-slovenskí herci z prostredia nemocnice: Úloha lekárov im sadla ako uliata!

Vladimír Ráž († 77)

Pre všetkých zainteresovaných prišiel šok tri dni ponatáčaní seriálu Zdivočelá země.Herec dokončil posledné zábery do televízneho seriálu z roku 2000 a vo veku 77 rokov navždy odišiel z tohto sveta.Zomrel pokojne doma v spánku, napriek tomu, že sa chvíľu šepkalo o zákernej chorobe. Žiaľbohu, premiéry sa už nedočkal.

Vladimír Ráž
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: ct.cz)

Oldřich Lipský († 62)

Smrť počas natáčania nepostihla iba hercov, ale aj režiséra. Práve jedenz najslávnejších majstrov svojho remesla zomrel priamo uprostred natáčania snímkyVeľká filmová loupež.Bolo to v októbri1986 a bezprostrednou príčinou bol infarkt, nezachránil ho ani prevoz do nemocnice. Režisérskej taktovky sa musel nútene chopiťZdeněk Podskalský.

Oldřich Lipský
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: denik.cz)

Jiří Hrzán († 41)

Doplatil na svoju obrovskú nerozvážnosť. Počas nakrúcania komédie Buldoci a třešne v roku 1980 hral mafiána Fofa. Jedného dňa ho však štáb vyčkával márne.Herec sa v noci opil a šplhal sa na piate poschodie budovy, kde mala byť jeho priateľka. Nešťastne sa mu šmyklo a z výšky 18 metrov sa zrútil na zem. Z kómy ho nedokázali prebrať a po pár dňoch v nemocnici svojim zraneniam podľahol.

Jiří Hrzán
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Mohlo by vás zaujímať:Nezabudnuteľná Fontána pre Zuzanu a osudy hercov: Tragické úmrtia či životná láska!

Radoslav Brzobohatý († 79)

Náhla a nečakaná smrť. Aj napriek pokročilému veku bol ikonický herec stále aktívny.Iba deň pred svojou skutočnou smrťou točil smrť svojej postavy Františka v seriáli Vyprávěj.Krutá zhoda okolností napísala smutný scenár jeho života. Brzobohatý zomrel v septembri 2012na následky vypukliny na oslabenej stene tepny, ktorámu praskla a vykrvácal.Ďalšia nevysvetliteľná náhoda osudu - keby sa dožil ďalšieho dňa, oslávil by okrúhlu osemdesiatku.

Radoslav Brzobohatý
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Oldřich LipskýRadoslav BrzobohatýKarel HögerJan LibíčekVladimír RážJiří Hrzán
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu