Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Takmer sa o ne pobili: Tieto filmové úlohy chcel každý!

Koláž - postavy, ktoré chceli všetci Zobraziť galériu (7)
Koláž - postavy, ktoré chceli všetci

Nie je rola ako rola a všetci herci o tom dobre vedia. Na niektoré úlohy túžobne čakajú, iné len pretrpia a tie ďalšie vezmú pomaly z donútenia. Tieto filmové postavy si však chceli zahrať azda všetci.

Wonder Woman

Wonder Woman, Gal Gadot
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Warner Bros, DC)

Hollywood sa dlhé roky pokúšal priniesť Wonder Woman na plátna kín adlhé roky zlyhával. Úspešne sa to podarilo až nedávno. Počas tejto dlhej cesty však záujem o úlohu prejavili mnohé známe hollywoodske hviezdy. Okrem iných po nej túžila aj Sandra Bullock, Christina Hendricks, Olga Kurylenko či Katie Holmes. Keď sa spoločnosť Warner Bros. rozhodla zapojiť Wonder Woman do snímky Batman vs. Superman, popis znel takto: vysoká, atletická aexotická brunetka. Tomu zjavne najviac zodpovedala izraelská herečka Gal Gadot.


Mohlo by vás zaujímať:Celebritní humusáci: Neumyté zuby, špinavé oblečenie a všade odpadky!


Scarlett O´Hara – Odviate vetrom

Vivien Leigh, Odviate vetrom
Zobraziť galériu (7)

Casting na úlohu zvodnej Scarlett patrí medzi asi tie najznámejšie. Zatiaľ čo sa producent snímky Odviate vetrom David O. Selznick usiloval nájsť tú správnu herečku, pobláznení fanúšikovia mu posielali vmene svojich obľúbenkýň listy. Trvalo to dva roky ana konkurze otestovali až 1400 herečiek. Medzi nimi sa objavili aj Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead, Bette Davis, Paulette Goddard a Joan Crawford. Víťazkou sa stala dovtedy pomerne neznáma Vivien Leigh aostatné mohli len ticho závidieť.

James Bond

James Bond, Daniel Craig
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Stávky oto, kto sa stane ďalším Jamesom Bondom, sa vo Veľkej Británii stalipomerne obľúbenou kratochvíľou. Zakaždým, keď sa táto rola uvoľnila, sa našla kopa príťažlivých hercov, ktorí ju chceli. Michael Caine, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Colin Firth a Clive Owen sú len hŕstkou tých, ktorí sa orolu agenta 007 snažili. Dokonca aj včase, keď Daniel Craig váhal spotvrdením účasti vďalšom filme, sa viacerí herci objavili ako jeho možní nástupcovia. Idris Elba, Tom Hiddleston, Tom Hardy, Damien Lewis adokonca aj Gillian Anderson. Veď kto by nechcel byť ďalším agentom spovolením zabíjať?


Mohlo by vás zaujímať:Boli úspešní a slávni: Týmto hercom stačila chvíľka, aby si zruinovali kariéru!


Clarice Starling – Mlčanie Jahniat

Mlčanie Jahniat, Jodie Foster
Zobraziť galériu (7)

Jodie Foster, ktorá za úlohu Clarice získala Oscara, sa veľmi snažila získať túto úlohu, no nikdy ani nebola vužšom zozname spoločnosti Demme. Úplne prvou voľbou bola Michelle Pfeiffer, pretože vtom čase so spoločnosťou spolupracovala. Tá ale nebola súlohou stotožnená, tak nakoniec odmietla. Vužšom zozname sa nachádzala aj Meg Ryan či Laura Dern, ktorá sa na konkurze poriadne predviedla. Štúdiá ale nechceli neznámu herečku, takže nakoniec sa role Clarice Starling zhostila snaživá Jodie Foster.

Harry Potter

Daniel Radcliffe, Harry Potter
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Warner Bros)

Vďaka chlapcovi, ktorý prežil, pozná Daniela Radcliffa celý svet. Harry Potter úspešne rozbehol jeho kariéru, no nemuselo tomu tak byť. Veď až 40000 detí poslalo svoje materiály na konkurz snádejou, že si ich vyberú. Oúlohu prejavilo záujem aj viacero amerických detských hercov, medzi inými aj Jonathan Lipnicki, Haley Joel Osment zo Šiesteho zmyslu adokonca aj Tom Felton, ktorému sa neskôr ušla rola Draca Malfoya.


Mohlo by vás zaujímať:Šokujúce odhalenie Rowlingovej: Harry Potter nebol len jeden!


Vivian Ward – Pretty Woman

Pretty Woman, Julia Roberts
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Touchstone Pictures)

Oikonickú rolu prostitútky so šťastným koncom sa vistej chvíli snažila azda každá herečka vHollywoode. Kznámym menám túžiacim po tejto úlohe sa pridala aj Meg Ryan, Michelle Pfeiffer a Daryl Hannah. Vysnívanú rolu získala nakoniec Julia Roberts, ktorú Vivian vyniesla na herecké výslnie.

Viac o téme: Harry PotterDaniel RadcliffeJulia RobertsPretty WomanDaniel CraigJames BondWonder WomanJodie FosterOdviate vetromGal GadotVivien LeighMlčanie Jahniat
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu