Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Navždy v pamäti kvôli jedinému filmu: Cesta do Kameňáku viedla aj cez metro!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: koláž Telkáč)

Kameňák uzrel svetlo sveta už pred 14 rokmi. Od tohto momentu sa natočili ďalšie štyri pokračovania, no prvá časť zostáva navždy jedinečná. Zahrali si tu známe herecké esá ako Josef Vydra, Marek Vašut či Josef Laufer. Legendárna komédia však preslávila aj ďalších hercov, ktorí pôvodne vystupovali ako vedľajšie postavy.

Tomáš Lipský (27)akoPepíčekNovák

Prvýkrát sa objavil vo filme Mach, Šebestová a čarovné slúchadlo v roku 2001. O dva roky neskôr už hral nie príliš nadaného člena rodiny Novákovcov, ktorí boli ústrednými postavami Kameňáku. Je vnukom známeho režiséra Oldřicha Lipského. Zahral si aj v ďalších pokračovaniach úspešného filmu. Študuje odbor kamera na vysokej škole v Prahe. Venuje sa aj scenáru a réžii. Počas štúdia sa venoval aj modelingu.

Tomáš Lipský
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Anna Vejvodová (†88)akoKropáčková

Legendárna postava, na ktorú diváci nikdy nezabudnú. Prvýkrát si vo filme zahrala ešte v roku 1963, no potom nastalo nekonečné čakanie. Pôvodne pracovala ako učiteľka.RežisérZdeněk Troškasa s ňou náhodne stretol v metre, pričom ho žiadala o autogram. On jej neváhal ponúknuť hereckú rolu, ktorá ju preslávila ako nepolapiteľnú znásilňovačku mladých mužov.Posledné roky života strávila v domove dôchodcov. Zomrela v roku 2014 vo veku 88 rokov.

Anna Vejvodová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Vysielali sa aj na Slovensku: Na kultové nemecké seriály sa nedá zabudnúť!

Pavel SankotakoHlaváč

Sexuchtivý Hlaváč bavil divákov svojou neustálou snahou po partnerke. Až tak, že sa mu do cesty pritrafila aj kačica. Pavel Sankot je v skutočnosti dlhoročnýdivadelný ochotník, ktorého taktiež objavil režisér Troška.Pracuje ako strojár v Pelhřimove. Postava vo filme mu priniesla aj popularitu, veď kto by si nepamätal jeho jedinečnú postavu miestneho štamgasta.

Pavel Sankot
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

FOTO Milovali ich všetky ženy: Sexsymboly z telenoviel vyzerajú úžasne aj po rokoch!

Eva Tauchenová(†79)ako Kohnova svokra

Svojmu zaťovi Leovi robila zo života peklo a pripravila mu aj životnú prehru vo futbalovom zápase. Pred kamerou sa objavila už v roku 1962 a zahrala si voviacerých filmoch a seriáloch, ako napríklad Vrať se do hrobu!, Slunce, seno a pár facek alebo Divoké včely. Najviac ju však zviditeľnila rola Ester Consteinovej v Kameňáku. Zomrela v roku 2008 na zlyhanie srdca.

Eva Tauchenová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: super.cz)

Viac o téme: Anna VejvodováTomáš LipskýEva TauchenováPavel Sankot
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu