Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Oceňovaný seriál o kráľovnej Alžbete II. dostáva druhú sériu: Pozrite si atmosférickú ukážku

Claire Foy v úlohe Kráľovnej Alžbety II. Zobraziť galériu (2)
Claire Foy v úlohe Kráľovnej Alžbety II. (Zdroj: Netflix)

Po roku streamovacia služba odhaľuje prvé zábery z druhej série populárneho a soškami ovešaného seriálu, ktorý sleduje život mladej kráľovnej Alžbety, skrz vojnu a štátne či osobné krízy.

Keď v roku 2016 vypustil streamovací gigant Netflix prvú sériu nového projektu The Crown, nikto neočakával, čo príde. Kvalitné spracovanie, veľký budget a precíznosť pri výbere hercov ale spôsobili, že sa svet dočkal jedného z najkvalitnejších seriálov súčasnosti. Napríklad len Česko-Slovenská filmová databázaku dnešnému dňu radí The Crown s 90% na 39. priečku najlepších seriálov vôbec.

Aby toho nebolo málo, tak na poslednom odovzdávaní Zlatých glóbusov sa dočkal troch nominácii, pričom dve premenil na triumf (Najlepší televízny seriál v kategórii Dráma a Cena pre najlepšiu herečku v hlavnej dramatickej úlohe).

The Crown
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Druhá séria je nesmierne očakávaná a prvá ukážka s ťaživou atmosférou nám ukazuje, že sa rozhodne máme na čo tešiť. Hlavnú úlohu stvárnila Claire Foy, princa Philipa stvárnil Matt Smith, Winstona Churchilla John Lithgow, Alžbetinu matku Victoria Hamilton, Alžbetinho otca Jared Harris a princeznú Margaret Vanessa Kirby. Nová séria dorazí na Netflix 8. decembra tohto roku. Budete ju sledovať?

Viac o téme: NetflixThe Crown
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu