Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tarantino prehovoril o sexuálnom predátorovi Weinsteinovi: Je to môj priateľ, dajte mi čas!

(Zhora zľava) Ženy, ktoré mal Weinstein zneužívať. Asia Argento, Rosanna Arquette, Jessica Barth, Cara Delevingne, Romola Garai, Judith Godreche, Heather Graham, Angelina Jolie, Ashley Judd, Rose McGowan, Lea Seydoux a Mira Sorvino. Zobraziť galériu (3)
(Zhora zľava) Ženy, ktoré mal Weinstein zneužívať. Asia Argento, Rosanna Arquette, Jessica Barth, Cara Delevingne, Romola Garai, Judith Godreche, Heather Graham, Angelina Jolie, Ashley Judd, Rose McGowan, Lea Seydoux a Mira Sorvino. (Zdroj: SITA)

Neprejde deň, kedy by si Hollywood nepripomenul šokujúce odhalenie o Harveym Weinsteinovi, sexuálnom predátorovi, ktorý údajne sexuálne obťažoval niekoľko známych herečiek. Táto aféra sa dotkla mnohých jeho blízkych. Výnimkou nie je ani jeho dlhoročný priateľ a pracovný partner Quentin Tarantino.

Režisér legendárnych filmov sa prostredníctvom Amber Tamblyn na Twitteri konečne vyjadril na adresu svojho priateľa. Tarantino totiž dlhé roky s Weinsteinom spolupracoval na mnohých svojich snímkach. Weinstein sa na nich podieľal ako producent.

"Posledné týždne som bol ohromený a zničený šokujúcimi zisteniami, ktoré vyšli na svetlo, o mojom priateľovi Harvey Weinsteinovi. Poznáme sa 25 rokov. Potrebujem ešte pár dní, aby som spracoval bolesť, emócie, hnev a spomienky a potom o tom verejne prehovorím," napísal Tarantino.


Mohlo by vás zaujímať:Hollywoodom otriasa obrovský sexuálny škandál: Herečke zablokovali účet na Twitteri!


Weinstein distribuoval Tarantinov prvý trhák Gauneri v roku 1992 a odvtedy spolu pracovali na mnohých ďalších projektoch. Ako výkonný producent sa ďalej podieľal na Pulp Fiction, Kill Bill či Osem hrozných. Niet sa čo čudovať, že po toľkých rokoch priateľstva potrebuje Tarantino pauzu.

Weinsteina vylúčili z Akadémie filmovýchumení a vied

Americká Akadémia filmových umení a vied, ktorá udeľuje Oscary, vylúčila zo svojich radov producenta Harveyho Weinsteina. K tomuto bezprecedentnému rozhodnutiu dospela v sobotu na svojom mimoriadnom zasadnutí.

Harvey Weinstein
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Stalo sa tak po sérii obvinení zo sexuálneho obťažovania a znásilnenia, ktoré proti nemu vzniesli početné herečky. Akadémia tak podľa vlastného vyjadrenia vysiela odkaz, že doba "úmyselného prehliadania a hanebnej spoluviny na útočnom sexuálnom správaní a obťažovaní na pracovisku v našom priemysle sa skončila", uviedla v krátkom stanovisku.

Proti Weinsteinovi sa v súvislosti so sexuálnym obťažovaním vyslovilo takmer 30 žien vrátane herečiek Angeliny Jolie, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Cary Delevingne, Léy Seydoux či Kate Beckinsale. V súvislosti s obvineniami voči Weinsteinovi začala americká a britská polícia vyšetrovanie. Producenta už vylúčili aj zo spoločnosti The Weinstein Co., ktorú založil so svojím bratom, ako aj z Britskej akadémie filmových a televíznych umení. Samotný Weinstein obvinenia odmieta.

(Zhora zľava) Ženy, ktoré mal Weinstein zneužívať. Asia Argento, Rosanna Arquette, Jessica Barth, Cara Delevingne, Romola Garai, Judith Godreche, Heather Graham, Angelina Jolie, Ashley Judd, Rose McGowan, Lea Seydoux a Mira Sorvino.
Zobraziť galériu (3)
(Zhora zľava) Ženy, ktoré mal Weinstein zneužívať. Asia Argento, Rosanna Arquette, Jessica Barth, Cara Delevingne, Romola Garai, Judith Godreche, Heather Graham, Angelina Jolie, Ashley Judd, Rose McGowan, Lea Seydoux a Mira Sorvino.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Quentin TarantinoHarvey Weinstein
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu