Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRVÉ detaily Tarantinovho filmu: V hlavnej úlohe líder vražedného kultu Manson!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Detaily ďalšieho filmu Quentina Tarantina sú známe. Do kín sa má dostať v roku 2019. Zatiaľ síce nepoznáme názov, no snímka podľa doterajších informácií bude o kontroverznom nebezpečnom lídrovi kultu Charlesovi Mansonovi. Jeho Rodina má na svedomí sedem vrážd v Kalifornii.

Pôjde tak o prvý Tarantinov film, ktorý bude založený na skutočných udalostiach. Dej by sa mal odohrávať v roku 1969 v Kalifornii. Počas tohto leta lásky zavraždili členovia kultu Charlesa Mansona sedem ľudí v rozmedzí dvoch dní. Najznámejšou sa stala vražda Sharon Tateovej, ktorá bola v tom čase v ôsmom mesiaci tehotenstva.

PRVÉ detaily Tarantinovho filmu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Tarantino však k filmu povedal, že sa nebude primárne sústreďovať na Mansonovevraždy. Režisér podpísal prvú distribučnú zmluvu so spoločnosťou Sony potom, ako sa prevalil škandál okolo amerického producenta a dlhoročného Tarantinovho priateľa a spolupracovníka Harveyho Weinsteina. Film získa od Kalifornie daňový bonus vo výške 18 miliónov dolárov.


Mohlo by vás zaujímať:Nežný nácek? Nemožné: Kontroverzný dokument o Daliborkovi však odhalí oveľa viac


Vraždy v pozadí príbehu

"Príbeh sa bude odohrávať v Los Angeles v lete 1969. Tarantinov nadchádzajúci film sa bude, podľa zdrojov, ktoré čítali scenár, sústrediť na mužského televízneho herca, ktorý má za sebou jednu úspešnú sériu a hľadá cestu, ako sa dostať do filmového priemyslu," potvrdili zdroje pre Vanity Fair.

Charles Manson
Zobraziť galériu (4)
Charles Manson  (Zdroj: SITA)

"Jeho pomocník, ktorý je zároveň aj jeho dablérom, hľadá to isté. Otrasná vražda Sharon Tateovej a jej štyroch priateľov, ktorú majú na svedomí nasledovníci Charlesa Mansona, bude slúžiť ako pozadie k hlavnému príbehu," opisujú zatiaľ známe podrobnosti chystaného filmu.

Pitt, Cruise či DiCaprio?

Tarantino ešte v júli informoval, že v úlohe Sharon Tate by sa mala objaviť Margot Robbie. Režisér vraj zvažuje obsadiť dozatiaľ nekonkretizovaných úloh aj Brada Pitta, Toma Cruisa či Leonarda DiCapria - zrejme ich zvažuje obsadiť do úlohy samotného Mansona. Film by sa mal začať natáčať v lete 2019 a v tom istom roku by sa mal dostať aj do kín.

PRVÉ detaily Tarantinovho filmu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Charlesa Mansona odsúdili v roku 1971 za sedem vrážd prvého stupňa a sprisahania za účelom spáchania vraždy na trest smrti. Rok na to však v Kalifornii trest smrti zrušili a Mansona odsúdili na doživotie. V sobotu večer 18. novembra tohto roku ho previezli do nemocnice a deň na to zomrel prirodzenou smrťou vo veku 83 rokov. Vo väzení strávil 46 rokov.

Viac o téme: Leonardo DiCaprioQuentin TarantinoCharles Manson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu