Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nová herecká hviezda: Má len 14 rokov, milióny fanúšikov a veľký triumf!

Vicky Chenová Zobraziť galériu (2)
Vicky Chenová (Zdroj: SITA)

Vicky Chenová má len 14 rokov, napriek tomu sa už môže pochváliť jedným z najprestížnejších ocenení vo svete čínskojazyčných filmov. Pri tohtoročnom odovzdávaní filmových cien Zlatý kôň na Taiwane získala sošku pre najlepší výkon herečky vo vedľajšej úlohe a porazila pri tom etablované osobnosti regionálnej filmovej scény.

Ceny Zlatý kôň sú mnohokrát nazývané čínskymi Oscarmi, napísala spravodajská spoločnosť BBC. Chenová si cenu vyslúžila za výkon vo filme The Bold, The Corrupt and The Beautiful ("Odvážny, skazený a krásny"), krimidráme o členoch bohatej rodiny, ktorá si odniesla tiež ocenenie za najlepšiu snímku a najlepší výkon herečky v hlavnej úlohe.

V posledne menovanej kategórii bola za iný film nominovaná aj Chenová, porazila ju však kolegyňa z víťaznej snímky. Čiastkový neúspech ju však nemusí mrzieť: v kategórii výkonov vo vedľajších úlohách porazila dve držiteľky Zlatého koňa pre herečky v hlavnej úlohe.

Vicky Chen
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

"Som veľmi šťastná," povedala na slávnostnom vyhlásení v Tchaj-peji mladá herečka. "Musím poďakovať režisérovi a tímu producentov, ktorí mi dodávali odvahu, podporovali ma a vzali ma pod ochranné krídla," dodala Chenová.

Viac o téme: Vicky Chenová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu