Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Svet zábavy sa radikálne mení: Walt Disney spravil megainvestíciu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Richard Drew)

Konglomerát Walt Disney kupuje veľkú časť americkej mediálnej spoločnosti 21st Century Fox za približne 52,4 mld. USD v akciách. Predmetom akvizície sú filmové a televízne štúdiá, káblová a medzinárodná televízia.

Walt Disney kupuje 21st Century Fox za miliardy, ktoré im majú pomôcť vytvoriť konkurenciu pre Netflix či Amazon Prime Video. Akvizíciou Disney získa nielen filmové štúdiá a televízne stanice, ale aj časti v spoločnostiach Hulu alebo Sky.

Spoločnosť 21st Century Fox rodiny mediálneho magnáta Ruperta Murdocha pred predajom vyčlení Fox Broadcasting, Fox News, Fox Business Network, športové televízne kanály FS1, FS2 a Big Ten Network do novej spoločnosti, ktorej akcie budú kótované na burze.


Mohlo by vás zaujímať:Zmeškal vojnu a napchával sa párkami: Spoznajte Disneyho tajomstvá!


WaltDisneyzíska divízie podnikajúce v oblasti filmu vrátane štúdia Twentieth Century Fox a distribučnej spoločnosti Fox Searchlight Pictures a v oblasti televízneho vysielania Twentieth Century Fox Television, FX Productions a Fox21. Akcionári 21st Century Fox dostanú 0,2745 akcie konglomerátu Disney za každú akciu svojej firmy, ktorú vlastnia.

To, že Rupert Murdoch a jeho synovia boli ochotní predať veľkú časť svojho majetku, ktorý sa budoval desaťročia, je pre odvetvie veľkým prekvapením. Avšak zábavný priemysel prechádza veľkými zmenami.

Diváci sa čoraz viac orientujú na internetovú videoslužbu a strácajú záujem o platenú televíziu. Tento posun je údajne dôvodom postupu firmy Disney. Skombinovaním rozsiahlej ponuky firmy Disney s ponukou 21st Century Fox by sa mohlo čeliť rastúcej hrozbe zo strany videoslužieb Amazon a Netflix, konštatoval portál bbc.com.

Viac o téme: Walt DisneyTwentieth Century Fox
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu