Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Potvrdené! Tvorcovia úspešného seriálu nepotešili fanúšikov

(Zdroj: SITA)

Televízia HBO potvrdila, že úspešný seriál Hra o tróny (2011) sa na obrazovky vráti až v roku 2019. Informuje o tom webová stránka magazínu Entertainment Weekly, ktorá tiež v lete ako prvá priniesla správy o tom, že tvorcovia uvažujú o ročnej pauze.

David Benioff a Dan Weiss vtedy povedali, že by na posledných epizódach radi pracovali asi rok, pretože chcú, aby boli tak pôsobivé a uspokojujúce, ako to len bude možné. Nakrúcať by mali zhruba do leta tohto roka.

Posledná sezóna Hry o tróny bude mať šesť epizód, ako médiá informovali už dávnejšie. No i keď niektoré časti budú dlhšie ako zvyčajne, fanúšikovia a fanúšičky podľa Entertainment Weekly nemajú očakávať, že budú všetky dlhé ako celovečerné filmy, ako produkcia naznačovala vlani.

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období pripomínajúcom stredovek bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky.

Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich, pričom podľa najnovších informácií by sa mohla predposledná časť série dostať na trh ešte v tomto roku.

Viac o téme: Hra o tróny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu