Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Stará dobrá romantická klasika: Užite si čiernobiely Valentín!

Prázdniny v Ríme, Audrey Hepburn, Gregory Peck Zobraziť galériu (2)
Prázdniny v Ríme, Audrey Hepburn, Gregory Peck (Zdroj: Paramount Pictures)

Farby nie sú vždy zárukou kvalitného filmu, čo platí najmä v prípade romantických snímok. Prvoplánové, presladené či úplne rovnaké ako tie pred nimi, len v inom šate. Čo tak prežiť valentínsky deň s dokonalou čiernobielou romantikou?

Casablanca

Klasika v podobe romantickej drámy z roku 1942 dokáže očariť divákov aj dnes. Dej Casablancy sa odohráva v rovnomennom marockom meste počas druhej svetovej vojny. Môžete sa pritom tešiť na excelentné herecké výkony Humpreyho Bogarta a Ingrid Berrgmanovej, ktorí si zahrali hlavné postavy a na plátne to medzi nimi naozaj iskrilo. Casablanca v sebe skrýva množstvo kultových scén a dialógov, ktoré si jednoducho nemôžete nechať ujsť. Tri Oscary hovoria za všetko.


Mohlo by vás zaujímať:Jedenkrát nestačí! Títo herci si zahrali dvojice vo viacerých filmoch


All about Eve

Aj táto filmová klasika je výnimočným filmom, a to nielen svojou kvalitou. Kvalitu filmu z roku 1950 potvrdzuje aj šesť cien Academy Awards. Snímka All about Eve nemá, tak ako sme zvyknutí, daného hlavného hrdinu. Je ním totiž najmenej štvorica postáv: významný divadelný kritik, starnúca divadelná diva, nežnejšia polovička hereckého páru a karieristická mrcha, tváriaca sa ako milé dievča. Navyše v snímke nechýba ani Marilyn Monroe.


Mohlo by vás zaujímať:Dievčatá, držte si klobúky, toto je dámska jazda: Sexi chlapi a trapasy nesmú chýbať!


Prázdniny v Ríme

Romantická komédia s príchuťou Talianska a šarmom Gregoryho Pecka z roku 1953 dostane určite každého. V hlavných úlohách sa predstaví fantastická Audrey Hepburn a skvelý Gregory Peck. Za úlohu novodobej princeznej, ktorá si vďaka americkému novinárovi užívala Rím ako obyčajné dievča, získala Audrey Oscara.


Mohlo by vás zaujímať:Od Pomády k La La Landu: Kultové muzikály, ktoré zmenili svet!


Roberta

Vo výbere čiernobielych romantických filmoch rozhodne nesmie chýbať nejaká snímka s obľúbenou dvojicou Fred Astaire a Ginger Rogers. Hoci v tomto prípade hrajú len druhé husle. Vo filme sa striedajú hovorené časti so spievanými a tiež tanec. Nuda teda zaručene nehrozí. Fred a Ginger sú skvelí ako vždy, takže si užijete pravú atmosféru 30. rokov.

Viac o téme: Marilyn MonroeAudrey HepburnGregory Peck
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu