Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Superhrdinovia nie sú nezničiteľní: Toto sú ich najväčšie slabosti!

koláž - superhrdinovia Zobraziť galériu (8)
koláž - superhrdinovia

Lietajú bez krídel, bez námahy zdvihnú obrovské predmety, pohľadom rozpália zem, zmrazia nepriateľa na počkanie, vytvoria vzdušný vír a neustále zachraňujú Zem i celú galaxiu. Niekedy sa zdá, že ich nič a nikto nemôže zničiť. No každý jeden z nich má slabosť, ktorá ho môže stáť život.

Superman

Superman
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: DC)

Superman je právom považovaný za najväčšie zviera komiksového vesmíru. Síce sa jeho vlastnosti a schopnosti v priebehu rokov menili, stále je vnímaný ako záchranca akejkoľvek katastrofy. To však len dovtedy, kým nenarazí na kryptonit. Rovnaký problém má aj jeho príbuzná Supergirl.


Mohlo by vás zaujímať:VIDEO Bude to veľkolepé: Marvelovskí superhrdinovia sa ukážu v plnej sile!


Daredevil

Daredevil
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Marvel)

Mnohí superhrdinovia majú schopnosť zničiť sa presne tým, čo im dáva silu. Matt Murdock síce stratil svoj zrak, no nahradila ho echolokácia - zvláštny radarový systém, ktorý mu umožňuje prakticky vidieť cez zvuk. Z rovnakého dôvodu je Murdock neuveriteľne citlivý na neočakávajúce zvuky, príliš silný hluk, ako aj nepríjemné vône. Hoci jeho alter ego, Daredevil, by si mohol zmerať sily s kýmkoľvek, stačíjedna pachová bomba alebo kakofonický zvuk a je na dne.

Wonder Woman

Wonder Woman
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: DC)

Wonder Woman prešla z komiksov aj do filmového sveta a právom sa stala symbolom feminizmu. Vždy je vykreslená ako neohrozená bojovníčka, ktorá nemá najmenší problém zničiť zákerných nepriateľov. Ani ona však nie je neporaziteľná. Jej schopnosti sa strácajú v momente, keď ju spúta nejaký muž.


Mohlo by vás zaujímať:Do kín vtrhne nový superhrdina: VIDEO Black Panther má byť iný, dokázať to chce vizuálom


Green Lanter

Green Lantern
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: DC)

Superhrdinu v zelenom odeve zase trápi obyčajná farba. Green Lantern sa v minulosti dal zničiť žltou farbou, teraz je to však najmä jeho vlastný strach.

Batman

Batman
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: DC)

Chcete zničiť Batmana? Niekedy mustačí len zahrať na city. Z emocionálneho hľadiska je totiž veľmi ľahko manipulovateľný. Nejakým spôsobom mu totiž všetko pripomína mŕtvych rodičov, čo ho robí až smiešne zraniteľným.


Mohlo by vás zaujímať:Silná novoročná nádielka: Toto sú najočakávanejšie filmy roku 2018


Iron Man

Iron Man
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Marvel)

Iron Man je na tom dosť podobne ako Daredevil. Jeho preslávený oblek mu dáva obrovskú silu či schopnosť lietať. Na druhej strane ho stačí len trochu poškodiť, prípadne sa dostať k jeho ovládaniu zvonku, a z Iron Mana je opäť len Tony Stark.

Viac o téme: BatmanSupermanIron ManWonder WomanDaredevilGreen Lantern
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu