Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ako deti sme ich proste milovali: Na týchto seriáloch sme vyrástli

staré slovenské detské seriály - koláž Zobraziť galériu (2)
staré slovenské detské seriály - koláž

Domáca produkcia sa nie vždy stretává s veľkým úspechom či obľúbenosťou. Nasledujúce slovenské rodinné seriály sme však v detstve priam zbožňovali a spolu s nimi aj vyrastali. Nájdete medzi nimi aj svoj obľúbený?

Otecko sa mi nepáči

Rok 1991 priniesol mimoriadne obľúbený sedemdielny seriál, ktorého dej sa točí okolo malej dcérky a jej otecka. Keď sa malej Barborke niečo nepozdáva, jednoducho sa posťažuje červenému panáčikovi na tričku. Jej mama totiž odišla do pôrodnice a kým sa s malým bračekom nevráti, musí gazdovať spolu s ockom. V hlavnej úlohe sa predstavil Dušan Szabó a Petra Millerová.


Mohlo by vás zaujímať:Sú krásne, no neverné: Na televízne obrazovky prichádza nový slovenský seriál Milenky


Škriatok

Vzdelávací a zábavný. Taký je vydarený seriál pre deti z roku 1995, ktorý podáva príbeh o dvoch deťoch a počítačovom škriatkovi. Pomocou techniky sa Peter a Evka dozvedajú rôzne hodnotné veci o klasickej literatúre. Dokonca aj ich neustále zaneprázdnené mamy musia uveriť neuveriteľnému. Evku si zahrala talentovaná Táňa Pauhofová a Petra zase Emil Huraj.


Mohlo by vás zaujímať:Susedia sú na Slovensku fenomén: Vedeli ste o nich tieto zaujímavosti?


Spadla z oblakov

Kto by nepoznal príbeh detí z podtatranskej obce Čabovce a ich novej kamarátky Majky z Gurunu? Na začiatku prázdnin zbadajú dvaja kamaráti dievčatko, ktoré sa prechádza po hladine jazierka. Tak začína seriál s trinástimi dielmi, v ktorých sa Majka dozvedá mnohé o živote na Zemi i odpovede na rôzne otázky života. Majku z Gurunu si zahrala herečka Zuzana Pravňanská. Tej, aby vytvorili iskrenie a žiarenie v Majkiných očiach, svietili do očí žiarovkou aj baterkou, pričom sa nesmela ani hýbať, ani žmurkať.

Bambuľkine dobrodružstvá

V roku 1982 prišla stuhou previazaná škatuľka a v nej bola Bambuľka. Malá Bambuľka prichádza na prázdniny dedovi Jozefovi, ktorý sa ju usiluje vychovávať. Vďaka tomu sa v každej časti nachádzajú poučné príhody, čo sa deťom vždy zíde. Navyše sú Bambuľkine príbehy sprevádzané aj chytľavými pesničkami. V úlohe deda Jozefa sa predstavil Július Pántik, ktorý si kvôli tomu nechal narásť bradu, a v úlohe Bambuľky zase Monika Haasová.


Mohlo by vás zaujímať:Láska v hlavnej úlohe: Tieto herecké páry sú spolu už celú večnosť!


Duchovia

Vyvolávať duchov nie je vždy sranda. V tomto prípade však rozhodne bola. V dome rodiny Pačmagovcov sa kvôli vyvolávaniu usídla duchovia, ktorí ušli z hlavného mesta záhrobia - Duchny. Tí však nie sú strašidelní, ale veľmi smiešni.

Viac o téme: Bambuľkine dobrodružstváŠkriatokSpadla z oblakovDuchoviaOtecko sa mi nepáči
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu