Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Smotánka nie je len o Erike Judínyovej: Kto stál za vznikom relácie?

Erika Judínyová Zobraziť galériu (5)
Erika Judínyová (Zdroj: TV Markíza)

Kto nebol v Smotánke, ako by ani v slovenskom šoubiznise neexistoval. V televízii Markíza sa vysiela už viac než 20 rokov a stále sa teší veľkej popularite. Pozrite sa, ako relácia vlastne vznikla.

Kto ju vymyslel?

Za vznikom relácie stojí Erika Vincoureková, ktorá bola zároveň aj jej prvou moderátorkou. Televízia Markíza sa rýchlo usadila na mediálnom trhu a útočila na líderskú pozíciu. Dôvodom boli práve relácie, ktoré dovtedy na obrazovkách chýbali. Príkladom je aj Smotánka, cez ktorú sa ľudia mohli dostať prostredníctvom televízie na celebritné večierky, honosné spoločenské akcie či nahliadnuť do súkromia známych.

Erika Vincoureková
Zobraziť galériu (5)
Erika Vincoureková  (Zdroj: tvnoviny.sk)

Nástup nových tvárí

Vincourekovú na obrazovke nahradila už vtedy u divákov veľmi obľúbenáJanka Hospodárová, ktorá pracuje v televízii aj v súčasnosti ako moderátorka Športových novín a relácie Šťastný domov.V Smotánke vydržala tri roky a po odchode sa venovalamoderovaniu finančnej hry.

Milovaná i nenávidená Farma: Televízny fenomén prežil už deväť sérií!

V roku 2002prichádza na scénu vtedy úspešná modelkaLucia Hablovičová.Vyštudovala pedagogiku, no účasťou v súťažiMiss Slovenskosi otvorila dvere do prominentnej spoločnosti.Na poste moderátorky skončila v roku 2005.

Jana Hospodárová
Zobraziť galériu (5)
Jana Hospodárová  (Zdroj: TV Markíza)

Hlavná hviezda

BezEriky Judínyovej si túto reláciu nevieme predstaviť. Stala sa jej neoddeliteľnou súčasťou.Na jejtvorbe sa podieľala ako redaktorka ešte v jej úplných začiatkoch.Istý čas sa dokonca venovala šoubizovým magazínom vo verejnoprávnej televízii, ale výborná moderátorka jednoducho do Smotánky patrí. Dohliada aj na vznik celej relácie ako dramaturgička a režisérka.V relácii sa okrem toho objavovali ako redaktori aj Pavol Gmitter, Karol Zimmer, Oľga Záblacká či Ján Tribula.

A ako stručne priblížiť charakter relácie? Úplne jednoducho.Najaktuálnejšie dianie v spoločenskom živote, svet recepcií a večierkov, exkluzívne rozhovory s celebritamia tie najnovšie pikošky - vyberte sa soSmotánkoukaždú sobotu do prostredia „horných desaťtisíc"! Netreba si klamať, tak ako má relácie svojich fanúšikov, má aj výrazne veľa odporcov.

Erika Judínyová
Zobraziť galériu (5)
Erika Judínyová  (Zdroj: TV Markíza)

Tvrdá kritika súčasného formátu

Autorka Erika Vincoureková sa v roku 2017 v rozhovorepre Život ostro vyjadrila na aktuálnu podobu relácie. „Smotánka bola vymyslená ako publicistická relácia, ktorá mala informovať oiných veciach, ako že tá atá má kabelku značky píp píp za 2500eur, píp, atakú istú značku nosí Kardashianka.Včase vzniku Smotánky vznikal aj slobodný parlament ado politiky sa dostávali rôzni ľudia. Polovica starí komunisti alebo ich deti, polovica úplne neznámi ľudia, oktorých sme nič nevedeli. Mohli to byť pokojne vrahovia, mafiáni, hocikto sa tam mohol dostať, bol to divoký západ, Amerika 30.rokov 20. storočia."

Absolútny rekord! Toto si slovenská história nepamätá

Pôvodný zámer bol úplne iný. "Mojím cieľom bolo odľahčeným spôsobom ukázať, kto je kto; či už cez kameru aoblečenie, všetci nosili mokasínky sbielymi ponožkami acyklámenové, žlté amodré saká, lietali na tri dni na Maurícius, akože na kávičku, alebo do Talianska na otočku kúpiť si džínsy. Okrem toho bolo cieľom Smotánky ukázať, či má ten človek zmysel pre humor, či má rodinu, ako onej hovorí, či si ju váži, aký vzťah má ku kapitálu ačo všetko si môže za ten svoj kúpiť. Vtedy ešte nebol taký zákon oinformáciách, vďaka ktorému by sa dalo zistiť, odkiaľ na to vlastne zobral. Dnes by som to už robila systémom, odkiaľ si na to, kamarát, zobral, ale to sa vtedy nedalo.“Otvorene tvrdí, že dnešnú Smotánku by zrušila.Prvá dáma relácie sa už na obrazovkách neobjavuje. Venuje sa ezoterike a alternatívnej medicíne.

Viac o téme: Smotánka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu