Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Česká vrahyňa, Tootsie či mladý Tom Cruise: Vyberte si z TV TIPOV na týždeň

(Zdroj: koláž Telkáč)

Opäť na váš čaká skvelá filmová ponuka. Každý deň môžete nazrieť do iného žánru a buďte si istí, že nebudete ľutovať. Ako film týždňa vyberáme skutočný príbeh Já, Olga Hepnarová.

PONDELOK 20:30 Jednotka -Moje leto v Provence

Kvôli nezhodám so svojou dcérou z minulosti prerušil Paul na dlhých sedemnásť rokov kontakt s jej rodinou. Dnes, po dlhom čase, bez toho, aby sa ich niekto spýtal, alebo im dal na výber, privádza babička Irene svoje tri vnúčatá - sedemnásťročného Adriena, jeho sestru Léu a malého Thea, ktorý vníma svet len cez nemé obrázky - do slnkom rozpáleného Provensálska, kde medzi skalnatými bralami a borovicovými hájmi má ich večne namosúrený dedo Paul vysadený olivovníkový sad. Dva nekonečne dlhé mesiace prázdnin sa môžu začať.

Belohorcová zase dráždi: Sexy FOTO v plavkách... a vyhrala by aj miss mokré tričko!

UTOROK 22:20 Dajto -Ctihodný občan

Ctihodný občan je dramatický thriller o mužovi, ktorý sa bez zľutovania rozhodne pomstiť tomu, kto nechal z väzenia prepustiť vrahov jeho rodiny. A nielen jemu, aj mestu, spoločnosti, všetkým. Mesto Filadelfia začína desiť teror a vraždy, ktoré sú brilantne naplánované a vykonané. Pomaly však vychádza najavo, že ich nemohol spáchať nikto iný, než práve človek, ktorý prišiel o rodinu a rozhodol sa vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Ten človek ale sedí vo väzení.

Telkáč roka 2017 - Finále! Hlasovanie vrcholí

STREDA 20:30 Jednotka - Firma

Mladý ambiciózny právnik získa miesto vprestížnej medzinárodnej advokátskej spoločnosti. Jeho počiatočné nadšenie však čoskoro vystriedajú obavy - postupne odhaľuje tajomné pozadie celej firmy, pričom netuší, že ho čaká smrteľne nebezpečná pasca.Mitch McDeere (Tom Cruise) je absolvent Harvardskej univerzity. Smanželkou Abby (Jeanne Tripplehornová) sa nasťahuje do pekného domu, ktorý im poskytne firma aj smercedesom. Zo začiatku všetko vyzerá skvelo. Prekvapenie však nenechá na seba dlho čakať.

Kronerová ako hlavná hviezda večera: Emotívny prejav! Som z toho rozzúrená

ŠTVRTOK 22:00 ČT2 -Já, Olga Hepnarová

Príbeh mladej ženy, ktorá v roku 1973 nasadla do nákladného auta a v centre Prahy zabila osem ľudí. Svoj čin považovala za akt pomsty spoločnosti, ktorá jej podľa nej celý život ubližovala, a v roku 1975 ju ako poslednú ženu v Československu popravili.

PIATOK 21:40 Markíza -Dokonalé alibi

Úspešný chicagský advokát Mitch Brockden šoféruje pod vplyvom alkoholu a okolo polnoci zrazí mladého muža. Keď zistí, že obeť nehody niekto pred chvíľou ťažko dobodal a dorezal, spanikári, privolá záchranku a utečie z miesta činu. Polícia vzápätí zadrží podozrivú dodávku, v ktorej leží zakrvavené mŕtve telo zrazeného Cecila Ackermana, 24-ročného muža, ktorého nedávno prepustili na podmienku. Šoféra dodávky, automechanika Clintona Davisa, obvinia z vraždy prvého stupňa a jeho obhajoby sa ujme sám Mitch. Má výčitky svedomia, a tak sa rozhodne, že mu na súde pomôže. No už onedlho začnú na povrch vychádzať ďalšie desivé skutočnosti, ktoré môžu advokátovi Brockdenovi zničiť celý život.

SOBOTA ČT2 20:00 - Meno ruže

V benediktínskom opátstve v roku 1327 sú po záhadnej smrti jedného z mníchov všetci ostatní presvedčení, že sa blíži apokalypsa. Do opátstva je vyslaný všeobecne uznávaný a rešpektovaný františkánsky mních William of Baskerville, aby zistil, čo sa v opátstve vlastne deje. William začína s vyšetrovaním, avšak čím je bližšie k odhaleniu záhady, tým viac sa stupňuje počet ďalších úmrtí. William objaví starú záhadnú knižnicu a hneď pochopí, že úmrtia budú mať čosi dočinenia práve s knižnicou. Je na Wiliamovi, aby svojou inteligenciou a svojimi deduktívnymi schopnosťami zistil, o čo v opátstve vlastne ide ešte predtým, než sa do celej záhady zapojí aj ktosi iný.

FOTO Doktorka Quinnová na titulke Playboya: A to má pred sedemdesiatkou!

NEDEĽA 20:25 Jednotka -Tootsie

Dustin Hoffman hrá Michaela Dorseyho, schopného herca, rešpektovaného jeho kolegami. Ale vďaka svojej reputácii náladového herca nemôže získať prácu. Jedného dňa dostane nápad. Keď nemôže získať prácu ako muž, prečo to neskúsiť ako žena. Začne sa vydávať za Dorothy Michaelsovú a dokonca vyhrá konkurz na úlohu v televíznom seriáli. Ten sa veľmi rýchlo stane známy v celej Amerike. Zamiluje sa do mladej herečky a nevie si dať rady ako ďalej. Okrem Dustina Hoffmana sa objaví režisér Suddney Pollack v úlohe jej otca, ktorý sa zamiluje do Dorothy, teda v skutočnosti do Michaela. Film, ktorý je predurčený k tomu, aby sa stal klasikou.

Viac o téme: Ctihodný občanMoje leto v ProvenceTootsieMeno ružeDokonalé alibi?en
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu