Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Oscarový krásavec Matthew McConaughey: Fľaša vína od amerického prezidenta

Matthew McConaughey Zobraziť galériu (2)
Matthew McConaughey (Zdroj: SITA)

Americký herec sa totiž predstaví v adaptácii bestselleru Benjamina Wallacea The Billionaire's Vinegar: The Mystery of the World's Most Expensive Bottle of Wine (2009). Tá podľa všetkého mala patriť tretiemu prezidentovi USA, Thomasovi Jeffersonovi.

Informoval o tom portál Deadline. Snímku pripravuje spoločnosť Sony Pictures. Scenár píšu Michael Brandt a Derek Haas, ktorí spolu pracovali nafilmoch3:10 vlak do Yumy (2007) a Wanted (2008) a podieľajú sa aj na seriáli Chicago Fire (2012). Produkcie sa ujali Todd Black, James Lassiter, Jason Blumenthal, Steve Tisch a Will Smith. Tvorcovia filmu zatiaľ neprezradili, kto ho bude režírovať ani to, kedy ho plánujú predstaviť verejnosti. Známe nie sú ani mená ďalších hercov a herečiek, ktorí by sa v ňom mali objaviť.


Áno, beriem: Filmová svadba desaťkrát inak


Príbeh knihy The Billionaire’s Vinegar sa začína v roku 1985, keď člen rodiny Forbesovcov zaplatil v aukcii 156-tisíc amerických dolárov za fľašu Chateau Lafite Bordeaux z roku 1787. Fľaše s vínom dal do dražby hudobný manažér Hardy Rodenstock. Ten tvrdil, že ich objavil vo Francúzsku a že v minulosti patrili Thomasovi Jeffersonovi. Niekoľko fliaš si kúpil aj miliardár Bill Koch, ktorý za ne zaplatil pol milióna dolárov. Dvojnásobok ho potom stálo vyšetrovanie, ktorého cieľom bolo zistiť, či víno kedysi naozaj patrilo signatárovi Deklarácie nezávislosti.


Fikcia alebo realita?: Neuveríte, ale tieto filmy vymyslel sám život


Kariéra 45-ročného Matthewa McConaugheya sa naplno rozbehla v roku 1996, keď stvárnil právnika Jakea Brigancea v adaptácii knihy Čas zabiť (1989) autora bestsellerov Johna Grishama. Účinkoval aj v snímkach Kontakt (1997), Amistad (1997), Svadby podľa Mary (2001), Ako prísť o muža za 10 dní (2003), Sahara (2005), Lemra lemravá (2006), Obhajca (2011), Bernie (2011), Reportér (2012), Bahno z Mississippi (2012) a Magic Mike (2012). V roku 2013 sa predstavil vofilmochVlk z Wall Street a Klub poslednej nádeje. Za stvárnenie muža trpiaceho AIDS v druhom menovanom získal Oscara, Zlatý glóbus či cenu SAG. Diváci a diváčky ho môžu poznať aj zo seriálu Temný prípad (2014). Vlani v novembri sa do slovenských kín dostala snímka Interstellar, v ktorej si zahral spolu s Anne Hathaway, Davidom Gyasim či Mattom Damonom. Od minulého roka má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

Viac o téme: Matthew McConaugheyNový filmBillionaire's Vinegar
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu