Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Film o kontroverznej českej herečke: Konečne sa prešlo k činom

Táňa Pauhofová Zobraziť galériu (3)
Táňa Pauhofová (Zdroj: SITA)

Český režisér Filip Renč začal nakrúcať snímku o už zosnulej herečke Líde Baarovej. Vo filme sa predstavia Táňa Pauhofová, Zdena Procházková, Gedeon Burkhard, Karl Markovics, Simona Stašová alebo Martin Huba.

Na filme pracovali len nedávno v horskom prostredí v okolí mesta Špindlerův Mlýn. Na pľace sa objavila aj predstaviteľka hlavnej ženskej postavy Táňa Pauhofová, ktorú neskôr nahradí Zdena Procházková. Osemdesiatosemročná herečka stvárni Baarovú na sklonku života.

Táňa Pauhofová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Pred kameru sa postavil aj Gedeon Burkhard, známy najmä zo seriálu Komisár Rex (1994 - 2004), v ktorom v období 1998 - 2001 stvárňoval Alexa Brandtnera. Štyridsaťpäťročný rodák z Mníchova sa v novinke predstaví ako Baarovej partner Gustav Fröhlich.

Gedeon Burkhard
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Blízkeho spolupracovníka Adolfa Hitlera Josepha Goebbelsa, ktorý bol zamilovaný do známej herečky, stvárni Rakúšan Karl Markovics. V snímke sa objavia aj Klára Issová, Simona Stašová alebo Martin Huba. „O filme Lída Baarová sa v Nemecku už píše a hlavne v Rakúsku, kde berú Markovicsovu rolu ako veľkú výzvu, pretože Goebbelsa vraj doteraz nikto dosť dobre nezahral,“ uviedol člen tímu Filip Albrecht.


Obrovská šanca pre Táňu Pauhofovú: Zrejme ju čaká životná úloha!


Snímka ponúkne aj zábery z Nemecka či Francúzska. Dátum premiéry zatiaľ nie je známy. „Hlavné je, že po 14 rokoch, počas ktorých sa o filme Lída Baarová stále len hovorilo a hovorilo, sa konečne prešlo k činom. Áno, mám trému. Aby som tomu uveril, potrebujem mať prvý záber, dobrý záber,“ uviedol pre portál iDNES.cz režisér. O scenár snímky sa postaral Ivan Hubač.

Viac o téme: Lída BaarováTáňa PauhofováNový film
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu