Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Veľkofilm s krásnou Táňou Pauhofovou: Z tohto Hitlera ide strach!

Veľkofilm Lída Baarová začali nakrúcať na Olšanských cintorínoch Zobraziť galériu (3)
Veľkofilm Lída Baarová začali nakrúcať na Olšanských cintorínoch (Zdroj: Nogup Agency)

V Prahe na Olšanských cintorínoch padla v pondelok (13. 4.) prvá klapka veľkofilmu Lída Baarová. Za účasti väčšiny hereckých hviezd na čele s Táňou Pauhofovou, ktorá stvárňuje hlavnú postavu, a Karlom Markovicsom (Joseph Goebbels), sa začalo nakrúcanie nového česko-slovenského koprodukčného filmu.

Úvodnej klapky sa okrem predstaviteľov hlavných úloh zúčastnili aj Simona Stašová a Martin Huba, ktorí v snímke hrajú rodičov LídyBaaroveja nechýbal Pavel Kríž ako Adolf Hitler. Prípravy na filmovanie príbehu slávnej hereckej hviezdy trvali takmer 15 rokov. "Niekoľkokrát sme spolu so scenáristom Ivanom Hubačom už naozaj začali pochybovať, či sa nám nakoniec podarí LíduBaarovúna filmové plátno preniesť. To, že sa začalo konečne nakrúcať, považujem za veľké víťazstvo," netajil svoju radosť režisér filmu Filip Renč.

Veľkofilm Lída Baarová začali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nogup Agency)

Film zachytí osudy prvorepublikovej filmovej hviezdy v predvojnovom období od roku 1936, ale aj na konci 2. svetovej vojny. Okrem Českej republiky sa bude nakrúcať tiež v Poľsku a Nemecku. Producentom filmu sa podarilo získať hviezdne medzinárodné obsadenie. Popri rakúskom hercovi Karlovi Markovicsovi si v pripravovanej snímke zahrá aj nemecká hviezda Gedeon Burkhard, ktorý stvárňuje ďalšiehoBaarovejživotného partnera Gustava Frölicha.


Krásna Lída Baarová: Pletky s nacistami, becherovka a smutný koniec


Veľký záujem médií pri prvej klapke pútal najmä herec Pavel Kříž v úlohe Adolfa Hitlera. "Ten film je predovšetkým o LídeBaarovej. Úloha Adolfa Hitlera tam nie je nijako podstatná a bol by som nerád, keby som zbytočne pútal svojím partom pozornosť," komentoval svoju účasť vo filme Kříž.

Veľkofilm Lída Baarová začali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nogup Agency)

Skvelú prácu odvádzajú maskéri i v prípade Táni Pauhofovej. "LídaBaarovábola tmavovláska, ja som červenovláska, takže hrám v čiernej parochni. Ale myslím, že to vôbec nie je poznať a vyzerá to veľmi prirodzene," opísala slovenská herečka každodennú prácu maskérov. Vo filme, ktorý bude na zahraničnom trhu uvádzaný pod názvom Diablova milenka, sa ďalej objavia napríklad Klára Issová, Anna Fialová, Lenka Vlasáková, Jiří Mádl, Kateřina Klausová, Miroslav Táborský, Michal Novotný či Karel Drobný.

Viac o téme: Lída BaarováTáňa PauhofováKarol Markovics
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu