Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Natočia remake úspešnej Vrany: Toto je nové herecké obsadenie

Vrana, Brandon Lee
Vrana, Brandon Lee (Zdroj: miramax.com)

Anglická herečka Andrea Riseborough rokuje o účinkovaní v novej verzii filmu Vrana (1994). Tridsaťtriročná rodáčka z Newcastlu by sa mala predstaviť ako šéfka zločineckej skupiny. Túto úlohu pritom v spomínanej snímke režiséra Alexa Proyasa stvárnil Michael Wincott. V remakeu sa ako hlavný hrdina predstaví 32-ročný Jack Huston. Autorkou aktuálnej verzie scenára je Claire Wilson. Na režisérsku stoličku sa posadí Corin Hardy, ktorý má na konte krátky film Butterfly (2003) či horor The Woods (2015).

Akčné fantasy Vrana z roku 1994 je adaptáciou komiksových príbehov z dielne Jamesa O’Barra. Hlavného hrdinu Erica Dravena v snímke stvárnil americký herec Brandon Lee, ktorý zomrel priamo počas nakrúcania filmu. Dravena a jeho priateľku v snímke brutálne zavraždia. Muža však po roku vrana, ktorá mala jeho dušu odniesť na druhý svet, vráti späť do sveta živých a umožní mu pomstiť sa.

Andrea Riseborough si zahrala v snímkach ako napríklad Venuša (2006), Happy-Go-Lucky (2008), Nikdy ma neopusť (2010), Made in Dagenham (2010), Resistance (2011), Disconnect (2012), Nevedomí (2013) alebo Birdman (2014). Za stvárnenie Margaret Thatcher v televíznomfilmeMargaret Thatcher: The Long Walk to Finchley (2008) ju nominovali na cenu BAFTA, o ktorú sa uchádzala aj v roku 2013 v kategórii Rising Star.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu