Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Daniel Craig šokoval Hollywood: Je Spectre definitívne jeho posledná bondovka?

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: internet)

Je to neuveriteľné, ale Daniel Craig sa objavuje v úlohe Jamesa Bonda už takmer 10 rokov. Svoju bondovskú púť začal v roku 2006, kedy sa objavil v snímke Casino Royale. Diváci si ho zamilovali, no vyzerá to tak, že tohtoročná novembrová premiéra dielu Spectre bude poslednou "craigovskou" bondovkou, v ktorej si ho budú môcť fanúšikovia vychutnať ako nekompromisného agenta 007.

Daniel Craig tento týždeň navrhol a následne oznámil, že má v úmysle opustiťúlohu Jamesa Bonda a posunúť sa ďalej. Rolu Bonda tak prenechá ďalším, ktorí majú záujem stvárniť nezabudnuteľnú postavu zvodcu žien. Aj režisér Sam Mendes potvrdil, že Craig sa k Bondovi už nevráti.V Hollywoode sa už dlhšie pošuškáva, že ďalším bondom by mohol byť herec Idris Elba.

Daniel Craig s manželkou Rachel Weisz
Zobraziť galériu (4)
Daniel Craig s manželkou Rachel Weisz  (Zdroj: SITA)

Prvouradou pre Daniel Craiga je momentálnejeho manželka Rachel Weisz,chce sa totiž viac venovať rodinnému životu. Craig má z prvého manželstva s Fionou Loundonv súčasnosti už dospelúdcéru Ellu a Weisz má z manželstva s režisérom Darrenom Aronofskym syna Henryho.


Mohlo by vás zaujímať:Majú nielen pekný hlas: Títo speváci získali za svoje postavy Oscara


V rozhovore pre Esquire Craig definoval Bonda ako sexistického muža a dúfapreto, že Bond v jeho podaní pomohol aspoň trochu napraviť obraz o agentovi 007. Láska Bonda k mnohým ženám je snáďzákladným poznávacím znamením tejto postavy a Craig ako rodinný typ si na túto bundovskú črtuveľmi nepotrpel. Ak by bol Bond skutočný, zrejme by s ním viac času nedokázal stráviť.

V snímke Spectre sa po boku Craiga objaví nestarnúca Monica Bellucci a mladá Lea Seydoux
Zobraziť galériu (4)
V snímke Spectre sa po boku Craiga objaví nestarnúca Monica Bellucci a mladá Lea Seydoux  (Zdroj: telegraph.co.uk)

"Neviem, či by som dokázal vydržať s Bondom dlhšie. Je príliš osamelý. Je v ňom obrovský smútok. Spáva so všetkými tými krásnymi ženami, ale ony potom odídu, a to je proste... smutné," povedal pre portál movieweb.com.

Idris Elba ako ďalši Bond?

Ne vrchole diváckych rebríčkov obľúbenostifiguruje meno herca Idrisa Elbu ako ďalšieho Bonda. Hollywoodom však v posledných dňoch rezonuje kontroverzné vyjadrenieAnthonyho Horowitza, autora ďalšej knihy o Jamesovi Bondovi, ktorýsa o Elbovi vyjadril v negatívnom svetle. Nemyslí si totiž, že Idris je vhodným kandidátom na Bonda.

Daniel Craig šokoval Hollywood:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

"Je to skvelý herec, ale môžem povedať, že existujú aj lepší afroamerickí herci, ktorí by Bonda stvárnili lepšie. Pre mňa je na túto príliš drsný chlapec 'z ulice'," povedal Horowitz pre Entertainment Weekly. Po tomto vyjadrení sa však autor hercovi ospravedlnim a Elba na sociálnej sieti zverejnil status, v ktorom napísal, že "treba mať stále úsmev na tvári. Nezaberá vám to veľa energie a nikdy to nebolí. Naučil som sa to z ulice!".

Trailer k snímke Spectre (2015)

Snímku Spectre si môžete v kinách vychutnať už tento november. Daniel Craig bol v úlohe Jamesa Bonda skvelý a mnohých divákov svojím hereeckým výkonom nepochybne ohúril. Zaradil sa tak k mnohým hercom, ktorý Bonda stvárnili dotera. Historicky prvým Bondom z novodobejsérie filmov, ktoré sme mali možnosť rokmi sledovať bol Sean Connery. Prvýkrat sa ako agent 007 objavil v roku 1962 v snímke Doktor No. Ostáva dúfať, že ďalší herec, ktorý sa podujme stvárniť túto legendárnu postavu bude minimálne taký dobrý, ako všetci doteraz.

Viac o téme: Daniel CraigJames BondIdris Elba
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu