Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Joseph Fiennes rozčarovanie fanúšikov chápe: Z ponuky hrať Michaela Jacksona som tiež šokovaný

Joseph Fiennes Zobraziť galériu (4)
Joseph Fiennes (Zdroj: SITA)

Anglický herec Joseph Fiennes, ktorý má stvárniť Michaela Jacksona v pripravovanej komediálnej dráme britskej televíznej stanice Sky Arts, má pochopenie pre fanúšikov zosnulého speváka, ktorí nesúhlasia s jeho obsadením do tejto úlohy. Štyridsaťpäťročný rodák z mesta Salisbury to povedal pre americkú reláciu Entertainment Tonight. „Som beloch zo strednej vrstvy z Londýna. Som šokovaný rovnako ako možno aj vy,“ uviedol Fiennes.

Predstaviteľ titulnej úlohy v snímke Zamilovaný Shakespeare (1998) priznal, že očakáva kritiku za to, že stvárni Afroameričana, no nemyslí si, že by jeho farba pleti mala hrať veľkú úlohu. „Jackson mal určite problém, problém s pigmentom. Tomu naozaj verím. Pravdepodobne mu bola bližšia moja farba ako jeho pôvodná,“ vyjadril sa Fiennes.

Joseph Fiennes
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Dej spomínanej snímky sa zameria na údajnú cestu autom z New Yorku do Ohia, ktorú vraj Kráľ popu podnikol s herečkou Elizabeth Taylor a hercom Marlonom Brandom po teroristických útokoch 11. septembra 2001. „Je to istým spôsobom šialené, no scenár je príjemný a spôsob interakcie medzi nimi tromi je zábavný a tiež plný dojemností,“ priblížil snímku Fiennes. „Je to ľahká komédia. V žiadnom prípade nie je zlomyseľná. Je vlastne roztomilá,“ dodal.


Mohlo by vás zaujímať:Posledné filmy legiend: Takto sa lúčili so strieborným plátnom


V úlohe dvojnásobnej držiteľky Oscara sa predstaví Stockard Channing známa najmä ako Rizzo z filmového muzikálu Pomáda (1978). Predstaviteľa ikonického krstného otca Dona Vita Corleoneho si zahrá Brian Cox. O scenár sa postaral škótsky autor Neil Forsyth, pričom výrobu zastrešuje produkčná spoločnosť anglického herca a futbalistu Ralfa Littlea.

Stockard Channing
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: fansshare.com)

Brian Cox
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Detaily údajnej cesty autom prvý raz publikoval magazín Vanity Fair v roku 2011. V septembri 2001 vraj Michael Jackson pozval Taylor a Branda na svoje vystúpenie v Madison Square Garden. Po tom, ako pre teroristické útoky zrušili lety, rozhodli sa do Kalifornie cestovať autom. Podľa bývalého spevákovho zamestnanca sa trojica dostala až do Ohia. Informáciu však vyvrátil jeden z herečkiných asistentov, ktorý tvrdil, že zostala v New Yorku a navštívila miesto útoku.

Joseph Fiennes je známy najmä zo spomínaného filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). Hral tiež v historickej životopisnej dráme Kráľovná Alžbeta (1998), vojnovej romantickej dráme Nepriateľ pred bránami (2001), životopisnej dráme Luther (2003), filmovej adaptácii divadelnej hry Kupec Benátsky (2004), životopisnej dráme Zbohom, Bafana (2007), vofilmoch Červený barón (2008) a Hercules (2014) alebo seriáloch FlashForward - Spomienka na budúcnosť (2009 - 2010) a Camelot (2011). V rokoch 2012 a 2013 si zahral v antológii American Horror Story (2011).

Viac o téme: Marlon BrandoStockard ChanningElizabeth TaylorMichael JacksonJoseph Fiennes
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu