Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Do kín dorazí nový hudobný film: Maroš Kramár jednou z viacerých hereckých hviezd

Maroš Kramár
Maroš Kramár (Zdroj: SITA)

V Česku nakrúcajú hudobný film Muzzikanti, ktorý by mal doraziť do tamojších kín vo februári 2017. Pavel Kříž, známy napríklad z filmu Ako svet prichádza o básnikov (1982), v ňom stvárni drsného rockera Izzyho, ktorý spravuje horský kemp.

Do roly jeho priateľky obsadili poľskú herečku Michalinu Olszańskú, ktorá zažiarila v titulnej úlohe životopisnej drámy Ja, Olga Hepnarová (2016). Pokojný život dvojice však naruší príchod partie hudobníkov z Prahy. V jej čele sa predstavia Martin Dejdar, ako hasnúca popová hviezda, a slovenský herec Maroš Kramár, ktorý stvárni hudobného producenta.

Príbeh filmu napísal textár Petr Šiška, ktorý je známy svojím pôsobením vo vedení českej Akademie populární hudby. Ďalšie postavy vo filme stvárnia napríklad Patrik Děrgel, Norbert Lichý či Eva Vejmělková. Režisérom filmu Muzzikanti je Slovák Dušan Rapoš, známy napríklad trilógiou Fontána pre Zuzanu 1985, 1993 a 1999). Film by mal podľa tvorcov vzdať poctu muzike a muzikantom od tradičného folklóru až po súčasný rock a tiež Těšínskemu Slezsku, kde sa celý dej odohráva.

Produkčná spoločnosť tiež 14. augusta zverejnila na portáli YouTube video z prvého dňa nakrúcania. Hoci sa film do kín dostane až budúci rok, už v novembri vyjde sprievodné CD, na ktorom zaznie dvadsiatka nových autorských piesní od Jaromíra Nohavicu, Marty Jandovej či Pavla Calltu.

Viac o téme: Maroš KramárMuzzikanti
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu